Bağdadi ile ilgili çelişkili haberler
IŞİD’in Lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin sağlık durumuyla ilgili çelişkili haberler bildiriliyor.
YDH- Sumeriye televizyonu, birkaç gün önce Musul’a düzenlenen hava saldırısında ağır yaralandığı öne sürülen IŞİD Lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldüğünü iddia etti.
Neyneva hastanesinden bir kaynak, “Neyneva’nın güneyindeki Selamiye bölgesinde iki gün önce yapılan hava saldırısında ağır yaralanan Ebu Bekir Bağdadi, öldü” dedi.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Musul hastanesine aralarında Ebu Bekir Bağdadi’nin de olduğu onlarca ölü ve yaralı nakledildiğini ve IŞİD’in Bağdadi’nin tedavi gördüğü bölümü sıkı denetim altına aldığını iddia etti.
Neyneva’daki aşiret liderlerinden Yunus el-Cuburi ise ağır yaralı olan Ebu Bekir Bağdadi’nin önce Neyneva hastanesine ardından da Suriye’nin Deyr ez-Zor kentine nakledildiğini söyledi.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
