“Hizbullah’ın silahı ulusal savunma stratejisinin bir parçası”
Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maşnuk, Hizbullah’ın silahının ulusal savunma stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.
YDH- Neşra haber ajansının bildirdiğine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Nohad Maşnuk, Hizbullah’ın silahlıyla ilgili yeni tartışmalara değindi.
Lübnan’ın eski Başbakanı Refik Hariri’nin danışmanlığını da yapan Sa’d Hariri liderliğindeki el-Mustakbel Partisi üyesi Nohad Maşnuk, Lübnan hükümetinin Beyrut’un Dahiye semti de dahil olmak üzere Lübnan topraklarının tamamında güvenliği sağlamakla görevli olduğunu söyledi.
Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maşnuk, Lübnanlı siyasi gruplar arasında yapılan diyalog toplantılarında Hizbullah’ın silahının ülkenin ulusal savunma stratejisinin bir parçası olarak kabul edildiğini hatırlattı; ancak “Hizbullah’ın silahı güvenlik planının değil, ulusal savunma stratejisinin bir parçasıdır” dedi.
Lübnan’da ulusal savunma stratejisiyle dış tehditler, güvenlik planı ile de iç güvenliğe yönelik tehditler kastediliyor.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
