Şam’dan Rus askeri varlığına sınırsız izin

img
Şam’dan Rus askeri varlığına sınırsız izin YDH

Suriye ile Rusya arasında ağustos ayında yapılan askeri anlaşmanın Rusya’ya hava birliklerini süresiz olarak Suriye’de bulundurma hakkı verdiği bildirildi.




YDH- Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Youm, Suriye ile Rusya arasında geçtiğimiz ağustos ayında yapılan askeri anlaşmanın detaylarına yer verdi.

Habere göre Rusya’nın Suriye ordusunun terörle mücadelesine destek vermek için 30 Eylül’de başlattığı hava operasyonları, 2015 yılının ağustos ayında Şam’la Moskova arasında yapılan askeri anlaşmaya dayanıyor.

El Meyadin televizyonu da konuyla ilgili haberinde Şam’ın ağustos ayında yaptığı askeri anlaşma ile Rusya’ya Suriye’de geniş kapsamlı bir askeri varlık bulundurmasına izin verdiği yorumunu yaptı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Rusya ile Suriye uçaklarının bugün ilk kez terörist hedeflere yönelik ortak bir operasyon düzenlediğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında Rusya’ya ait Su-25 bombardıman uçaklarının bugün Suriye hava kuvvetlerine bağlı Mig-29 uçakları tarafından desteklendiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Rus uçaklarının son iki haftada düzenlediği 311 operasyonda 1100 terörist hedefi imha ettiği belirtildi.