"ABD güçleri çekilmezse müdahale ederiz"
Gönüllü Halk Güçleri’ni oluşturan gruplardan Asaibu Ehl el-Hak, Amerika’nın Irak’a gönderdiği deniz piyadelerini derhal çekmesini istedi.
YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre Asaibu Ehl el-Hak, Amerika’nın Irak’a gönderdiği deniz piyadelerini çekmemesi halinde bu güçleri işgalci sayacaklarını açıkladı.
Amerikan Merkez Komutanlığı, dün 217 kişiden oluşan 26 deniz piyadesi birliğinin Irak’a gönderildiğini ve bu güçlerin Selahaddin ve el-Enbar’da görev yapacağını açıklamıştı.
Gönüllü Halk Güçleri’ni oluşturan gruplardan Irak Hizbullah’ı da Amerika’nın bu birlikleri IŞİD’i desteklemek için gönderdiğini belirterek “geçmişte Amerikan işgalciliğini yendik, bugün de onlara karşı direneceğiz, şu an eskisine göre çok daha fazla imkanlara sahibiz” demişti.
Asaibu Ehl el-Hak, yaptığı açıklamada “işgalci Amerikalılar, kendilerinin yarattığı IŞİD’le mücadele bahanesiyle gelerek Irak’taki şaibeli varlıklarını yeniden canlandırmaya çalışıyorlar. Amerikan hükümeti güçlerini derhal çekmezse onlara işgalci bir güç olarak karşı koyacağız” dedi.
İlgili Haberler
İran’dan Irak’a siber güvenlik iş birliği teklifi
31 Ağustos 2026 20:38
Irak, koalisyon güçlerinin ülkede kalmasını reddetti
31 Ağustos 2026 17:27
Irak Başbakanı Zeydi yolsuzluğu ihbar edenlere ödül yasasını işletiyor
29 Ağustos 2026 15:04
Irak’tan SDG-HTŞ arasındaki anlaşmaya destek
28 Ağustos 2026 20:28
