Sadr: Yeni kabine konusunda anlaşmaya varıldı
Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’ta yeni kurulacak kabine konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.
YDH- Sumeriye News’in haberine göre Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, üzerinde anlaşmaya varılan yeni kabinenin teknokratlardan oluşacağını söyledi.
Kabinede yer alacak adaylar listesinin Başbakan Haydar el-İbadi’ye sunulduğunu belirten Mukteda Sadr, teknokrat kabinesi adaylarının Irak’taki çeşitli kesimlere mensup olduğunu ve hiçbir parti veya gruba üye olmadığını söyledi.
Irak meclisinden teknokrat kabinesine güvenoyu vermesini isteyen Mukteda Sadr, yeni kabine için önerilen adayların sayısının 90 olduğunu belirterek bunlar arasında halen bakanlık ya da müdürlük yapan bazı kişilerin de bulunduğunu söyledi.
Irak’ta yolsuzlukları protesto için yapılan gösterilerin ve dini mercilerin uyarılarının ardından Başbakan Haydar el-İbadi, “adım adım reform planı” kapsamında bir teknokrat hükümeti kurmayı gündemine aldığını açıklamıştı.
İlgili Haberler
Irak’ın silahlanmasına ABD engeli
29 Ekim 2026 08:31
Haşdi Şabi Yasası’nın önündeki en büyük engel ne?
28 Ekim 2026 22:16
ABD destekli başkanlar kaynaşıyor: Zeydi Şam'da, işbirlikleri masada
28 Ekim 2026 22:05
Ketaib Hizbullah’tan Bağdat’a: İran’a kapı kapanırsa diğerleri de kapa…
28 Ekim 2026 13:46
