İdlib ve Hama’da terörist saldırılar püskürtüldü
Suriye ordusunun İdlib ve Hama’da yapılan eş zamanlı saldırıları püskürttüğü ve 70’ten fazla teröristi öldürdüğü bildirildi.
YDH-Sputnik Arapça servisinin bildirdiğine göre ‘Heyet-i Tahrir Şam’, ‘Ensaru’t- Tevhid’ ve ‘Hurraseddin’ adlı gruplar, Perşembe akşamı eş zamanlı olarak Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenledi.
Hama’da bulunan Sputnik muhabiri, Suriye ordusu mevzilerine yönelik saldırıların Hama’nın kuzeybatısındaki “Kefernabuda” ile İdlib’in güneyindeki “el-Kassabiye ve Kayrata” beldelerinde gerçekleştiğini bildirdi.
Bölgede görev yapan Suriye ordusundan bir komutan saldırıların ayrıntılarıyla ilgili yaptığı açıklamada terörist grupların eş zamanlı saldırılarla Suriye ordusu birliklerini dağıtmayı hedeflediğini söyledi.
Suriye ordusu birliklerinin, Suriye ve Rus uçaklarının desteğiyle Kassabiye ve Kefernabuda hattındaki terörist saldırılarını etkisiz hale getirdiğini belirten Suriyeli komutan bölge haritasında herhangi bir değişiklik yaşanmadığını söyledi.
Açıklama yapan Suriye ordusu komutanı, terörist grupların saldırısının stratejik öneme sahip el-Huveyz beldesine yönelik olduğunu belirtti ve “Suriye ordusu saldırıyı kontrol altına almak için geçici olarak geri çekilmek zorunda kaldı; ancak bir saat sonra düzenlediği operasyonla bu beldeyi yeniden tamamen kontrol altına aldı” dedi.
Yaşanan çatışmalarda 70’ten fazla teröristin öldürüldüğünü belirten Suriyeli komutan, aralarında Türkiye’ye ait bir zırhlı aracın da bulunduğu bazı araçların da imha edildiğini söyledi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
