SDG: Türkiye ve Rusya ile anlaştık
Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye ve Rusya ile Haseke iline bağlı Tel Temir bölgesindeki askeri operasyonların durdurulması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.
YDH- El Menar’ın haberine göre Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) üst düzey bir yetkili, Tel Temir konusunda varılan anlaşmanın ayrıntısını açıkladı.
Suriye Demokratik Güçleri’nin Türkiye ve Rusya ile anlaşmaya vardığının belirtildiği açıklamaya göre yapılan anlaşma çerçevesinde Tel Temir’deki askeri operasyonlar durdurulacak, SDG, Türk ordusu ve Türkiye tarafından desteklenen silahlı gruplar Haseke-Halep karayolundan üç kilometre öteye çekilecek.
Suriye Demokratik Güçleri’nin Tel Temir ile Sovda köyü arasındaki bölgelerden geri çekileceğini belirten SDG yetkilisi, Türkiye tarafından desteklenen Suriye Milli Ordusu adlı silahlı grupların da Tel Temir etrafındaki köylerden Haseke’nin kuzeybatısındaki Ras el-Ayn’a doğru çekileceğini söyledi.
SDG yetkilisi ayrıca anlaşmanın Çarşamba günü uygulanacağını ifade etti.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
