İsrail’den iddia: İran, Irak’tan Suriye'ye silah naklediyor
İsrailli bir istihbarat şirketi, İran'ın, Irak – Suriye sınırına kazdığı tüneller aracılığıyla Irak üzerinden silah naklettiğini iddia etti.
YDH- The Times of Israel’in haberine göre İsrailli istihbarat şirketi ImageSat International, İran'ın, Irak – Suriye sınırına tünel kazdığını iddia etti.
Fotoğraflarla desteklenen iddiaya göre İran'ın Ortadoğu'daki direniş örgütlerine silah taşımak için bu yöntemi kullandığı ifade edildi.
Geçmişte, ImageSat'ın tespit ettiği İran hedefleri, İsrail'in hava saldırıları ile vurulmuştu.
Uydu görüntülerine göre tünelin girişi, sınırın Suriye tarafındaki el-Bukemal bölgesinde bulunan ve İran tarafından kullanılan İmam Ali Üssü'nün içinde bulunuyor.
Suriye basınına göre üs, son bir yıldır, İsrail saldırılarının hedefindeydi. ImageSat'a göre tünel yüksek kalite mühimmatı İsrail saldırılarından korumak için kazıldı.
Tünelin 4 ya da 5 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyor. Uzunluğu bilinmese de zeminin sert olması sebebiyle çok uzun olmadığı düşünülüyor. Ancak ImageSat'ın raporuna göre silah sistemlerini saklayacak kapasiteye sahip.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
