Küba: İsrail cezalandırılmalı

img
Küba: İsrail cezalandırılmalı YDH

Küba, İsrail'in Suriye'ye, özellikle de Şam Uluslararası Havalimanı'na yönelik tekrarlanan saldırganlığını güçlü bir şekilde kınadı.




YDH- El-Meyadin’in haberine göre Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, “X” platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Küba'nın, İsrail'in Suriye'ye, özellikle de Şam Havalimanı'na yönelik art arda düzenlediği bombalamaları güçlü bir şekilde kınadığını söyledi.

Küba Dışişleri Bakanı, İsrail'in eylemlerine ilişkin dokunulmazlığının sona ermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dün İsrail işgal uçakları Şam Uluslararası Havalimanı'nın pistlerine saldırı düzenleyerek havalimanının hizmet dışı kalmasına neden olmuştu.

Suriyeli bir askeri kaynak, İsrail'in işgal altındaki Golan yönünden füzelerle Şam Havalimanı'nı ve Şam kırsalındaki bazı noktaları hedef aldığını söyledi.

Şam Uluslararası Havaalanı, İsrail'in ana pistlerini hedef alan saldırganlığı sonucu tamamen faaliyetini durdurduktan bir aydan fazla bir süre sonra cumartesi günü hizmet vermeye başlamıştı.

Bundan önce de Şam ve Halep Uluslararası Havalimanları, 12 Ekim'de İsrail saldırısına maruz kalmış ve bu durum, iki gün süreyle faaliyet gösterememelerine neden olmuştu. Söz konusu havalimanları hasarın onarılmasının ardından faaliyetlerine devam etmeye başlamıştı.

İsrail Hava Kuvvetleri, Suriye'deki Halep Uluslararası Havalimanı'nı geçtiğimiz ay içerisinde 4 kez bombalayarak, havalimanının geçici olarak hizmet dışı kalmasına neden oldu.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki direniş hareketlerinin 7 Ekim'de İsrail işgaline karşı "Aksa Tufanı"nı başlatmasından bu yana Suriye topraklarına yönelik saldırganlığını artırdı.



Makaleler

Güncel