Hamas’tan İsrail özel kuvvetlerine ağır darbe

img
Hamas’tan İsrail özel kuvvetlerine ağır darbe YDH

Filistin direnişinin elindeki İsrailli tutukluları kurtarmak için operasyon yapan İsrail özel kuvvetleri, karşı saldırıyla geri çekilmek zorunda kaldı.




YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, direnişin elindeki tutukluları kurtarmak için operasyon yapan İsrail özel kuvvetlerine ağır darbe vurdu.

Haberde İsrail özel kuvvetlerine mensup birliğin İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın karşı operasyonu ile ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

İsrail özel kuvvetlerine mensup birliğin İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın operasyonundan kurtarılması için bölgeye yoğun hava saldırısı yapıldığı açıklandı.  

İsrail özel kuvvetlerinin saldırısı sonrası yaşanan çatışmalarda Hamas’ın elindeki İsrailli tutuklu askerlerden Sair Baruh’un öldüğü bildirildi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından bir kaynak, Filistinli direnişçilerin Cibaliya mülteci kampının derinliklerine sızmaya çalışan İsrail güçlerini püskürttüğünü belirtti ve çok sayda İsrail askeri aracının imha edildiğini söyledi.

Öte yandan Filistin el-Youm televizyonu, İbranice basından naklen, İsrail ordusunun bilinmeyen bir sebeple askeri araçlarını Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimlerden çektiğini bildirdi.