İsrail Gazze’deki aç sivillere karşı korkunç suçlar işliyor

img
İsrail Gazze’deki aç sivillere karşı korkunç suçlar işliyor YDH

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Grubu İsrail’in Gazze’deki aç sivillere karşı korkunç suçlar işlediğini açıkladı.




YDH- The Electronic Intifada sitesinde yer alan habere göre, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Grubu tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Gazze’deki aç sivillere karşı korkunç suçlar işlediği dile getirildi.

Grubun yaptığı açıklamada, İsrail’in sahadaki askerlerinin sivilleri evlerinde gözaltına aldığı, soyduğu, makineli silahlar ve elektrik kabloları ile dövdüğü, üzerlerine soğuk su sıktığı, tecavüz tehdidinde bulunduğu vurgulanarak, acilen uluslararası soruşturma başlatılması talebinde bulunuldu.

Şucaiye bölgesinden 16 yaşındaki bir genç bölgeden ayrılmak isteyenlerin Siyonist rejim askerlerince öldürüldüğünü, evlerinde kalanların ise bir hafta boyunca aç-susuz beklediklerini ve daha sonra evlerini basan askerlerin işkencesine maruz kaldıklarını anlattı.

Yaşadığı olayı aktaran genç, “Evimizi bastılar ve bütün ailemizi bir yere toplayarak soydular ve dövdüler. Daha sonra annem ve kız kardeşlerimi kaçırdılar. Onların başına ne geldiğini halen bilmiyorum” dedi.

Bir başka vakada Siyonist rejim askerleri, Deyr el-Beleh’te bir hastanede rehin aldıkları beş aylık hamile bir kadının başına silah dayayarak elbiselerini çıkarmasını istediler ve tecavüz edip öldürme tehdidinde bulundular.