Devrim Muhafızlarından ABD uçak gemisine uyarı

img
Devrim Muhafızlarından ABD uçak gemisine uyarı YDH

Amerika’nın USS Dwight Eisenhower uçak gemisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun uyarısı sonrası Fars Körfezi’nden ayrıldı.




YDH- İsrail’in İbranice yayın yapan Kanal-12 Televizyonu Amerikan Gerald Ford uçak gemisiyle bir savaş gemisinin İran Devrim Muhafızları Ordusunun uyarısı sonrasında Fars Körfezi’den ayrıldığını bildirdi.

Etrafı uçaklar ve savaş gemileriyle çevrili olan Amerikan uçak gemisinin Umman Denizi’ne gittiğini belirten Kanal-12 televizyonu, Eisenhower uçak gemisi ve ona eşlik eden savaş gemilerinin yaklaşık üç hafta önce Fars Körfezi'ne gittiğini ve Amerikalıların birkaç gün sonra da gemileri Umman Denizi’ne naklettiğini bildirdi.

 İsrail televizyonu, Amerika’nın uçak gemisini çekme kararının İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun uyarısıyla ilgisi olmayabileceğini belirtti; ancak “Aynı zamanda, ABD hükümetinin eylemleri ve çeşitli raporlar, ABD'nin Körfez’deki askeri varlığı nedeniyle İran'la gerginlik yaşanmasından korktuğunu gösteriyor” yorumunu yaptı.

   İran Devrim Muhafızları Ordusu ise Amerikan savaş gemisi arasındaki telsiz konuşmasının videosunu yayımladı. İki taraf arasındaki telsiz görüşmesinde şu ifadeler yer alıyor:

Devrim Muhafızları: Amerikan savaş gemisi 58, burası Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri. 16. Kanaldan konuşuyorum.

ABD savaş gemisi: Burası Amerikan gemisi 58, 16. Kanaldayız.

Devrim Muhafızları: Kaptan, helikopterlerinizin bizim gemilerimizle olan mesafesini koruyun.

ABD savaş gemisi: Burası Amerikan savaş gemisi 58. Helikopterlerimiz ve gemilerimiz uluslararası sularda hareket ediyor.

Devrim Muhafızları: Amerikan savaş gemisi 58! Devrim Muhafızları Deniz kuvvetleri konuşuyor. Sizin helikopterleriniz, profesyonelce olmayan ve tahrik edici bir şekilde uçuyor. Helikopterlerinizi derhal bu bölgeden çekin. Devrim Muhafızlarına ait birkaç sürat teknesi şu an size yaklaşıyor. Size, helikopterlerinizi bizim gemilerden uzak tutmanızı tavsiye ediyoruz.

Amerikan savaş gemisi: Burası Amerikan savaş gemisi 58. Tamamen anladık. 



Makaleler

Güncel