Amerika'dan SDG'ye hava indirme eğitimi

img
Amerika'dan SDG'ye hava indirme eğitimi YDH

Amerikan güçleri Suriye'nin kuzeyindeki Harab el-Cir üssünde, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adlı örgütün militanları ile ortak askeri tatbikat düzenlendi




El-Meyadin televizyonunun haberine göre, Amerikan askerleri, Suriye’nin Haseke kentinde bulunan Harab el-Cir üssünde SDG militanları ile ortak askeri tatbikat düzenledi.

Kaynaklar, tatbikat kapsamında Amerikan askerlerinin SDG militanlarına helikopter pilotluğu ve insansız hava aracı (İHA) eğitimleri de dahil olmak üzere çeşitli hava indirme eğitimleri verdiğini aktardı.

Habere göre kaynaklar, ABD'nin SDG'ye ait özel bir gruba, Türkiye'nin daha önce hedef aldığı Erbil Havalimanı'nda helikopter kullanma eğitimi vermek amacıyla bir plan uyguladığını iddia etti.

Söz konusu kaynaklar ayrıca ABD’nin, eş-Şedadi askeri üssünde SDG üyelerine insansız hava aracı eğitimi verdiğini öne sürdü. SDG'nin silah stokuna insansız hava araçlarını eklemeyi hedeflediği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, geçen hafta terör örgütü militanları ile birlikte "Mavi Ok Operasyonu" adı verilen bir dizi kapsamlı manevra başlatmıştı.

Bahsi geçen tatbikatların, Irak Direnişi'nin Suriye ve Irak'taki ABD üslerine saldırılarını artırması ile eş zamanlı gerçekleşmesi dikkat çekti.



Makaleler

Güncel