Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (19 Aralık)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (19 Aralık) YDH

Suriye'den işgal altındaki Golan Tepelerindeki İsrail askeri hedeflerine yönelik roket operasyonu yapıldı.




YDH- Gazze'de Direniş güçleri ile İsrail güçleri arasında çatışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Gazze'nin bir çok çatışma ekseninde İsrail güçlerinin ağır kayıplar yaşadığına dair görüntüler Filistin Direniş örgütleri tarafından hızla yayınlanıyor.

Suriye:

İşgal altındaki Golan Tepeleri'ne Suriye'den 4 roketli atıldı.

Gazze:

Filistin Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı olan Nasır Selahaddin Tugayları, bugün yaptıkları açıklamayla 16 Aralık Cumartesi günü Kemal Adwan Hastanesi yakınlarında bir İsrail özel birliğini pusuya düşürdüğünü ve çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus, Şucaiye ve Cibaliye'de İsrail güçleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan El Kassam Tugayları, Tel Aviv'i yoğun roket bombardımanıyla,  Han Yunus'ta ve Refah'ta İsrail askerinin toplandığı alanları ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

3 Merkava tankı, 1 zırhlı personel taşıyıcısını, 2 askeri buldozeri, 1 Hummer cipi ve bir askeri aracı çeşitli patlayıcılarla vuran Kassam Tugayları, Şeyh Rıdvan bölgesinde 12 askerden oluşan bir İsrail özel kuvvetiyle yakın mesafeden çatışmalara girdi, İsrail askerlerine desteğe gelen güçleri de anti-personel roketleriyle vurdu.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin ortasındaki el-Muğraka bölgesindeki bir binaya saklanan İsrail kuvveti TBG ve RPG mermisiyle vurdu ve Han Yunus'ta da bir eve barikat kuran İsrail güçlerini TBG top mermisiyle vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus, el-Zana, şeyh Zayed Kuleleri ve el-Naccar Enstitüsü çevresindeki İsrail askeri toplanmalarını roket ve ağır kalbreli havan toplarıyla vurdu.

Refah'ta konuşlanmış bir İsrail askeri aracını havan toplarıyla vuran Kudüs Tugayları Şucaiye mahallesinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden girdiği çatışmalarda 7 askeri öldürdüğünü duyurdu.

Ayrıca Deyr el-Balah'ın güneyinde, değirmenlerin yakınındaki bir grup İsrail araç ve askerlerinin mevzisini düzinelerce ağır kalibreli havan mermisi ile vurdu.

Lübnan:

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, dün gece saatlerinde İsrail'in gündüz Güney Lübnan'da bir şehit cenazesinin yakınlarını bombalamasına tepki olarak Kiryat Şimona'yu çok sayıda füzeyle vurdu.

Bugün de İsrail'e yönelik operasyonlarına devam eden Hizbullah, Metulla bölgesini uygun silahlarla vurdu. Ayrıca Malikiye bölgesinde de hareket halindeki bir Merkava Tankı vuran Hizbullah, tankın içerisindeki personelin öldürüldüğünü duyurdu.