“Aksa Tufanı dış güçlerden bağımsız Filistinlilerin savaşı”

img
“Aksa Tufanı dış güçlerden bağımsız Filistinlilerin savaşı” YDH

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Gazze’deki Aksa Tufanı operasyonunun hiçbir dış gücün etkisinde olmayan bağımsız bir savaş olduğunu vurguladı




YDH- Geçtiğimiz günlerde Suriye’de suikasta uğrayan İranlı General Razi Musevi’nin Tahran’daki cenaze törenine katılan Tümgeneral Hüseyin Selami, Aksa Tufanı’nın tamamen Filistinliler tarafından planlanarak uygulandığını belirtti.

Aksa Tufanı savaşının bağımsız bir süreç olduğunu ve dış güçlerin herhangi bir etkisinin olmadığını ifade eden Selami, bu sürecin İran’ın General Kasım Süleymani’nin kanının intikamı olmadığına işaret etti.

Aksa Tufanı’nın tamamen Filistinlilerin çektiği acıların sonucu olduğuna vurgu yapan İranlı Tümgeneral, bu savaşın aynı zamanda işgalin Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarına verilen bir tepki olduğunu kaydetti.

Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif’in dün Aksa Tufanı hakkında söylediklerine açıklık getiren Selami, Şerif ile telefonda görüştüğünü ve Şerif’in kendisine “Aksa Tufanı’nın doğal sonucunun şehit Süleymani’nin intikamının bir parçası olduğunu, yani operasyonun nedeni ya da gerekçesi değil sonucu olduğunu” anlatmak istediğini dile getirdi.

Konuşmasının devamında Filistinli direnişçilerin ne kadar sürerse sürsün savaşı tamamlayabilecek güçleri olduğunu söyleyen Selami, “Biliyoruz ki bu direniş değil, Siyonist rejimin dayanıklılığı tükenecek” dedi.

Selami, İran’ın Amerikan uçağını düşürürken, Ayn el Esad üssüne ve Erbil’deki askeri üslere saldırırken yaptığı gibi kimseden korkmadan gerçekleştirdiği operasyonları üstlendiğini hatırlattı.

Direniş cephesinin tüm eksenlerinin kendi bağımsızlığına sahip olduğunu belirten Selami, “Gerek Ensarullah olsun gerek Irak’taki direniş olsun bunlar bağımsız hareketlerdir. Tahran onların kararlarına müdahale etmez” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Lübnan’daki Hizbullah’ın da direniş ekseniyle bağlantılı olmasına rağmen, Filistin halkının çıkarlarına göre kendi kararlarını verdiğini dile getiren Selami, “Direniş cephesinin her bir unsuru, ulusal bileşenleri doğrultusunda çalışır ve bizi bir araya getiren şey İslami direnişimizdir” diye konuştu.

Tümgeneral Hüseyin Selami sözlerinin devamında “Son nefesimize kadar Filistin halkının destekçisi olmaya devam edeceğiz. İşgal saldırılarının bedelini ödüyor ve tam bir çöküş ve yenilgi içindedir. Direniş ve halk bu saldırganlığın devam etmesine izin vermeyecektir” vurgusu yaptı.

Şehit Komutan Razi Musevi ile ilgili konuşan Selami, “Bölgedeki direnişin temel dayanağıydı, öyle ki bugün Suriye, Lübnan ve Filistin’de onun çabalarını görüyoruz” dedi.

 



Makaleler

Güncel