Emir Abdullahiyan: Hamas yeterli kapasiteye sahip

img
Emir Abdullahiyan: Hamas yeterli kapasiteye sahip YDH

Hamas’ın kendisine ilettiği mesajları kamuoyuyla paylaşan İran Dışişleri Bakanı, savaşın başlangıcından bugüne Direniş’in kapasitesinin çok azının hasar gördüğünü söyledi.




YDH- İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın açıklamalarına göre, Hamas Tahran’a kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde İsrail'le çatışmayı aylarca sürdürebilecek yeterli kapasiteye sahip olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Kum kentinde yaptığı açıklamada, Gazze'deki savaşın üzerinden 80 gün geçmesine rağmen "Siyonist rejimin hiçbir şey elde edemediğini” vurguladı.

Abdullahiyan, Hamas komutanlarından gelen açıklamalara atıfta bulunarak, “Şu ana kadar Direniş kapasitesinin yalnızca yüzde 14’ü hasar gördü.” dedi.

Abdullahiyan, Direniş tünellerinin uzunluğunun Gazze bölgesi ile sınırlı olmadığını ve insansız hava araçları üretim tesislerinin 7 Ekim’den beri bir saat bile kapanmadığını sözlerine ekledi.

İran dışişleri bakanı, "Hamas, Aksa Tufanı Operasyonu’nun ilk gününde Siyonist rejimin değerli güvenlik ve askeri güçlerini ele geçirdi.” dedi.

Dışişleri bakanı ayrıca, direnişin artan popülaritesine değinerek, şu anda hem Gazze'yi hem de savaşı Hamas'ın yönettiğini vurguladı.

Açıklamasının başka bir yerinde Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından Gazze halkının yüzde 70'inden fazlasının silahlarına sarılarak, savaş alanına geldiğini söyleyen Abdullahiyan, İsrail rejiminin Gazze'deki hedefini birkaç kez değiştirdiğini, ancak başarısız olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, ABD’nin savaşı genişletmek istemediğine dair İran’a defalarca mesajlar gönderdiğini sözlerine ekledi. ABD’nin gece gündüz ekipman ve silahlarını İsrail’e naklettiğini vurgulayan Abdullahiyan, ABD’nin savaşın yayılmasını istemediğine dair açıklamalarının gerçeklerden uzak olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı ilgili açıklamasının devamında “Bugün Amerikan silahları bölgedeki tüm üslerden aralıksız Tel Aviv'e geliyor. Ayrıca bazı ekipmanlar da Amerika'dan doğrudan Kıbrıs'a gelip, Kıbrıs'tan Tel Aviv'e gidiyor.” dedi.

Filistin, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen'deki direniş güçlerinin bölgedeki faaliyetlerine de değinen Abdullahiyan, özellikle Yemen’in Kızıldeniz’deki operasyonlarına dikkat çekerek, "Bugün Yemen, Kızıldeniz'de yeni bir hukuk sistemi yarattı." dedi.

Ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede güvenliği sağlamak için Direniş Ekseni oluşturma konusunda aldığı önlemlerin altını da çizen dışişleri bakanı, "Bugün İslam Cumhuriyeti'nin herhangi bir eylemde bulunmasına gerek yok." dedi.

Abdullahiyan konuşmasının sonunda, ABD hegemonyasının günden güne zayıfladığını ve bugün bir direniş grubunun kendisini dünyadaki üçüncü en büyük güç olarak gören bir orduyu yıktığını vurguladı.