Orta Asya’da İsrail çıkarlarına saldırılar sürüyor

img
Orta Asya’da İsrail çıkarlarına saldırılar sürüyor YDH

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasıyla beraber dünyanın dört bir tarafından tepkiler hızla yükselirken, Orta Asya ülkelerinde de bu rejimin çıkarlarına yönelik saldırılar artmaya başladı.




YDH- İran'dan yayın yapan "Tahavvülât-i Cihan-i İslam" haber analiz sitesinin bildirdiğine göre, Rus gazeteci Andrey Serenko, İsrailli Sakhavat - Broiler şirketinin tesislerinden birinde yangın çıktığını bildirdi.

Bu habere göre, kimliği belirsiz dört kişi tarafından, 20 Aralık'ta İsrailli "SAXOVAT BROYLER" firmasına ait tavuk çiftliklerinden birinin ısıtma sistemine yapılan sabotaj sonucu çiftlikte yangın çıktı.

Taşkent’in Pskent bölgesinde bulunan bu çiftliğin Amerikalılar ve İsrail rejimi tarafından desteklenen bir İsrail şirketine ait olduğu aktarılıyor.

2010 yılında kurulan "SAXOVAT BROYLER", uluslararası restoran zinciri KFC'nin resmi kümes hayvanı eti tedarikçisidir.

Andrey Serenko, yerel kaynaklara dayanarak, bu olayın İsrail rejiminin Gazze'deki eylemlerine bir tepki olduğunu söyledi.

Andrey Serenko kaynaklarına dayanarak, Orta Asya'da İsrail karşıtı gizli bir yerel örgütün kurulmuş olabileceğini ve bölgede İsrail çıkarlarına yapılan saldırıların da bu örgüt tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini iddia ediyor.

24 Kasım günü sabah saat 04:00 sularında Taşkent'teki eski tekstil fabrikasının bulunduğu yerde bulunan Teknopark Şirketi'nin deposu alev almıştı. Depoda yanıcı maddelerin bulunması nedeniyle çıkan duman Taşkent'in çoğu yerinden görülmüştü.

Ondan önce de 2 Kasım tarihinde Özbek güvenlik güçleri, Taşkent'teki İsrail Büyükelçiliği’ne ve kurumlarına saldırı planladıkları şüphesiyle bir Özbek ve bir Kırgız vatandaşı tutuklamıştı.

Uzmanlar, bu eylemlerin, başta Özbekistan olmak üzere Orta Asya ülkelerinde İsrail karşıtı faaliyetlerin yaygınlaştığını ve İsrail'in bu bölgedeki çıkarlarının ciddi tehdit altında olduğunu gösterdiğini bildiriyor.



Makaleler

Güncel