Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (3 Ocak 2024)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (3 Ocak 2024) YDH

Direniş Ekseni güçleri bugün de Gazze dışında Yemen ve Lübnan’da İsrail hedeflerini vurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz kuvvetleri, İsrail'e giden "CMA CGM TAGE CMA CGM TAGE" adlı gemiyi ikaz ettikten sonra uygun silahlarla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları dün gece saatlerinde Sderot ve çevresini füzelerle vurdu.

Kudüs Tugayları bugün de devam eden çatışmalarda Han Yunus'un doğusundaki Ma'an bölgesindeki İsrail askeri birliklerini 60 kalibrelik normal havan toplarıyla bombaladı.

Gazze'nin birçok farklı cephesinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları Bureyc kampının çevresinde bir İsrail askerini öldürdü. Ayrıca 2 Merkava tankını da imha etti.

Kudüs Tugayları ve Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, ortak bir operasyonla, el-Tuffah ve Darac mahallelerinin doğusunda toplanan İsrail araçlarını havan toplarıyla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Han Yunus ve Tuffah bölgelerinde İsrail askerlerinden ve araçlarından oluşan topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. Ayrıca Cebel el-Rais'in doğusundaki İsrail komuta merkezini havan toplarıyla bombaladı.

Gazze'nin çeşitli cephelerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren Kassam Tugayları, 3 Merkava tankı ve 2 askeri buldozeri imha etti. Ve Zeytun mahallesinde İsrail'e ait bir insansız hava aracının kontrolünü ele geçirdi.

,Kassam Savaşçıları, Khuza'a'nın doğusundaki 7 askerden oluşan İsrail piyade kuvvetini iki anti-personel patlayıcı ile havaya uçurdu.

Mücahid Tugayları ile Kassam Tugayları, ortak bir operasyonla Gazze'nin doğusunda İsrail'e ait Hermes 900 keşif uçağını uçaksavar füzesiyle düşürdü. Ayrıca Han Yunus'un doğusunda da İsrail'e ait bir helikopteri karadan havaya füze ile vurdu.

Lübnan

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, dün gece saatlerinde de İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarına devam etti. El-Merc bölgesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Cel el-Alam ve Mitat kışlasını füzelerle vurdu.

Hizbullah, bugün de İsrail'e yönelik 9 operasyon gerçekleştirdi. Zarait kışlasını ve Cel el-Alam bölgesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlar vuran Hizbullah, Malikiye bölgesini, Bayad Blida bölgesini ve Zibdin kışlasını Burkan füzeleriyle vurdu.

Hizbullah, Şebaa Çiftlikleri'ndeki Ruveysat el-Alam bölgesine kısa süre aralıklarla iki operasyon gerçekleştirdi. İlk operasyonda bölgede toplanan İsrail askerlerini standart füzelerle, ikinci operasyonda ise 4 Burkan füzesiyle vurdu.

Ayrıca Doviv Kışlasına büyük bir füze operasyonu gerçekleştiren Hizbullah, Cel el-Alam bölgesini bir kez daha füzelerle vurdu.