Son Dakika
İnşa

Batılı analistler: İran savaş gemileri Yemen’e lojistik ve istihbarat veriyor

15 Ocak 2024 Bu sayfayı yazdır

Batı medyası, İran’ın bölgeye gönderdiği savaş gemileri ile Yemenlilere lojistik ve istihbarat desteği sağladığını öne sürüyor.

Batılı analistler: İran savaş gemileri Yemen’e lojistik ve istihbarat veriyor
Batılı analistler: İran savaş gemileri Yemen’e lojistik ve istihbarat veriyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran’ın Aden Körfezi’ne ‘Beşhad’, ‘Buşehr’ ve ‘Elburz’ savaş gemilerini göndermesi, Batı basınında kaygı yarattı. 

Behşad’ın genel kargo gemisi, Buşehr’in lojistik gemisi ve Elburz’un da fırkateyn olduğuna dikkat çeken Batılı analistler, İran’ın yemen ordusuna lojistik ve istihbarat verdiğini iddia etti.

Aynı zamanda istihbarat görevi ile Bab el-Mendeb ve Kızıldeniz’deki gemi trafiğini izleyen Behşad gemisinin yanı sıra Buşehr savaş gemisinin de 60 gündür bölgede bulunduğuna dikkat çekilen haberde İran’ın yaklaşık 10 gün kadar önce de Elburz fırkateynini bölgeye gönderdiği belirtildi.

Haber içi

İran’ın bu deniz filosuyla Yemen ordusunun ihtiyaç duyduğu lojistiği ve İsrail gemileri konusundaki istihbaratı temin ettiğini belirten Batılı analistler, Amerika’nın Yemen’e karşı bir askeri koalisyon oluşturmaya başlaması üzerine İran’ın da bölgeye Elburz fırkateynini gönderdiğine dikkat çekti.

Batı ve Arap medyası, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonunun 2015’te Yemen’e savaş başlatmasından sonra İran’ın Yemenlilere füze ve insansız uçak üretecek altyapıyı kurduğunu iddia ederken İranlı resmi yetkililer bu iddiaları yalanlıyor.    

İlgili Haberler