Kürt iş adamı Mossad kurbanı oldu

img
Kürt iş adamı Mossad kurbanı oldu YDH

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun dün gece Erbil’e yaptığı füze saldırısında ölen Kürt iş adamının Mossad’ın terör örgütleriyle yaptığı toplantının vurulması sırasında öldüğü açıklandı.




YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, İran'ın Erbil'de İsrailli Mossad görevlileri ve İran'daki ayrılıkçı gruplardan bazı yetkililerin buluşması gereken bir binayı hedef alması sonucu önde gelen bir Kürt-İsrailli işadamının öldürüldüğünü bildirdi.

İran’ın Erbil’deki Mossad hedefine yaptığı saldırıda ‘Falcon’ adlı güvenlik şirketinin sahibi Pişro Dizai adlı önde gelen Kürt işadamının öldüğü açıklandı. 

İsrail rejimi ile yakın ilişkileri bulunan Pişro Dizai’nin Kürdistan Bölgesi ile İsrail arasındaki ilişkilerde kilit isimlerden biri olduğu öne sürüldü. 

El Meyadin televizyonu, Barzani ailesine yakınlığıyla tanınan Pişro Dizai’nin İsrail ile Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki bazı taraflar arasında başta petrol olmak üzere ticari ilişkilerin kolaylaştırılmasında büyük rol oynadığını ve İran'ın Erbil'de gerçekleştirdiği operasyonun hedeflerinden biri olarak kabul edildiğini bildirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İran’ın Erbil’e düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, Irak merkezi hükümetinden Irak’ın bir parçası olan Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıya tepki göstermesini istedi.

Falcon güvenlik şirketinin sahibi olan Kuzey Iraklı Kürt işadamı Pişro Dizai’nin ‘Empire World’ adlı bir müteahhitlik şirketinin de sahibi olduğunu belirten Anadolu Ajansı ise 

Dizai'nin adının Irak'ı Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak ‘Kalkınma Yolu Projesi'nde de geçtiğini bildirdi.

Anadolu Ajansının haberine göre “25 Ocak'ta 1 yaşına girecek kızı Jina'nın doğum günü için evinde davet veren Dizeyi'nin, saldırı esnasında evindeki konuklarından biri de Iraklı Hristiyan iş adamı Kerem Mikail idi. Saldırıda evi tamamen yıkılan Erbil doğumlu 61 yaşındaki Dizeyi ve kızı Jina ile iş adamı Mikail hayatını kaybederken, Dizeyi'nin eşi ve 2 çocuğu da yaralandı.”

 



Makaleler

Güncel