İsrail savaş kabinesi çöküşün eşiğinde

img
İsrail savaş kabinesi çöküşün eşiğinde YDH

The Wall Street Journal gazetesi İsrail savaş kabinesindeki anlaşmazlıkların artık kamuoyundan gizlenemez hale geldiğini bildirdi.




YDH- İsrail savaş kabinesi Gazze savaşının seyri, esirlerin serbest bırakılması için müzakereler ve savaş sonrası Gazze yönetimi konularında ciddi tartılmalar yaşıyor. 

Muhalefet liderleri Benny Gantz ve yardımcısı Gadi Eisenkot direnişle müzakerelerin başlatılmasını savunurken esir aileleri de hükümet üzerindeki baskısını arttırıyor. 

İsrailli analist Reuven Hazan, iki taraf arasında çok açık bir anlaşmazlığın olduğunu vurgulayarak Gantz ve Eisenkot’un esirlerin serbest bırakılması karşılığında savaşı sona erdirmesini kabul etmeye hazır olduğunu, Netanyahu’nun ise bunu reddettiğini söyledi. 

Uluslararası Kriz Grubu'nun İsrail analisti Mairav ​​Zonszein ise İsrail savaş kabinesi içindeki tartışmalar yüzünden rejimin başarılı bir strateji uygulayamadığını söyledi. 

İsraillin önde gelen İbranice gazetelerinden Maariv ise acil durum hükümetinin, bir sona doğru ilerlediğini vurgulayarak, İsrail’in ulusal bir şok ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Bloomberg de daha önce yayımladığı bir haberde Gantz ve diğer birkaç kabineden ayrılmayı planladıklarını belirtmişti. Gazete Gantz’ın devrilme korkusu içinde yolun sonuna yaklaştığının farkında olduğunu belirterek, “Bu hamle, Netanyahu'nun tabutuna çakılacak ilk çivi olarak değerlendiriliyor” yorumunu yaptı.

 



Makaleler

Güncel