Amerika savaş sonrası Gazze planını açıkladı

img
Amerika savaş sonrası Gazze planını açıkladı YDH

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan rejimin Gazze'deki savaş aşamasından İsrail ile bölgedeki Arap devletleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesine geçiş için çalışmalara başladı.




YDH- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Dünya Ekonomik Forumu'nda (Davos) Amerikan rejiminin “savaş sonrası Gazze planı” hakkında konuştu.

Sullivan konuşmasında planın özellikle İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki muhtemel normalleşme anlaşmasını ve bunun Filistin devletinin kurulmasına yönelik çerçevenin belirlenmesi ile birleştirmesini öngören stratejiyi anlattı.

Amerikan rejiminin savaş sonrası siyasi çözüme öncülük edecek dört temel ilkesini açıklayan Sullivan, bu ilkeleri şu şekilde sıraladı: “Gazze’yi İsrail’in terör saldırılarının kaynağı olmaktan çıkarmak, İsrail ve komşu Arap ülkeleri arasındaki normalleşme anlaşmalarını tamamlamak, bir Filistin devleti kurmak ve İsrail’in güvenliğini sağlamak.”

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan Davos’ta yaptığı açıklamada, Filistinlilerin devlet olmasını da içeren kapsamlı bir anlaşmaya varılması halinde krallığın "İsrail'i" tanıyabileceğini söylemişti. 



Makaleler

Güncel