Pakistan’dan İran’daki gruplara saldırı ve Tahran’a dostluk mesajı

img
Pakistan’dan İran’daki gruplara saldırı ve Tahran’a dostluk mesajı YDH

İran’da yaşayan muhaliflerine roket saldırısı düzenleyen Pakistan, “kardeş İran’la teröre karşı işbirliği” mesajı verdi.




YDH- İran’ın önceki gün Pakistan’daki Ceyşu’l Adl adlı örgütün karargahını füzelerle vurmasının ardından Pakistan da bugün İran sınırları içerisinde yaşayan Pakistanlı rejim muhaliflerini roketlerle vurdu.

İran’ın Sistan u Belucistan ili valiliği, Pakistan’ın düzenlediği operasyonda İranlı olmayan 7 kişinin öldüğünü açıkladı.

Mehr Haber Ajansı’na açıklmada bulunan Zahidan Valilliği güvenlik yetkilisi Ali Rıza Merhameti, bugün sabah saat 4.05’te Servan ilçesinde patlamalar duyulduğunu ve daha sonra patlamaların Pakistan’ın yaptığı roket saldırısından kaynaklandığının anlaşıldığını söyledi.

İranlı yetkili, Pakistan’ın saldırısı sonucu 3’ü kadın 4’ü de çocuk olmak üzere İranlı olmayan 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İran, Pakistan’ın Tahran büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırırken Pakistan Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada İran’a dostluk ve teröre karşı işbirliği mesajı verdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “İran’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygılıyız. Pakistan İran’ın Sistan u Belucistan bölgesine bir operasyon yaptı. Bugünkü eylemin hedefi Pakistan’ın güvenliğini ve ulusal çıkarlarını temin etmeye yönelikti. 

İran kardeş ülkedir ve Pakistan halkı İran halkına büyük bir sevgi ve saygı duymaktadır. Biz başta terörizm tehdidi olmak üzere ortak sorunlara karşı daima diyalog ve işbirliğini vurguluyoruz ve ortak çözümler bulma çabamızı sürdüreceğiz.”

İran Pakistan sınırında ticaret ve diğer sınır ilişkilerinin normal şekilde devam ettiğinin belirtildiği haberde dün 250 kamyonun giriş çıkış yaptığı sınır kapısında bugün de aynı trafiğin devam ettiği bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise Pakistan’ın saldırısını kınadı.



Makaleler

Güncel