Irak İslami Direnişi, Akdeniz’de İsrail’e abluka aşamasına geçiyor

img
Irak İslami Direnişi, Akdeniz’de İsrail’e abluka aşamasına geçiyor YDH

Amerika’nın Irak’taki direniş mevzilerine yaptığı saldırının ardından Irak İslami Direnişini oluşturan gruplar operasyonlarda ikinci aşamaya geçeceklerini açıkladı.




YDH- Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, “Irak’taki İran destekli gruplar” diye nitelediği Irak İslami Direnişi mevzilerine dün gece saldırı düzenlediğini açıkladı.

Irak İslami Direnişi’ni oluşturan gruplardan Ketaib-i Hizbullah ve Ketaib-i Seyyiduşşuheda, birer açıklama yaparak Gazze’ye yapılan saldırılar duruncaya kadar Amerika ve İsrail hedeflerine yönelik operasyonların süreceğini ifade etti.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada Irak İslami Direnişi’nin 20 Ocak’ta Amerikan güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed hava üssüne yaptığı saldırıya cevap olarak “İran destekli grupların” silah ve mühimmat depoları ile füze ve insansız uçak fırlattıkları yerlerin bombalandığını bildirdi.

CENTCOM’un açıklamasında Irak İslami Direnişine yönelik saldırının uluslararası koalisyon değil, Amerikan güçleri tarafından yapıldığı vurgulandı.

Ketaib-i Seyyiduşşuheda Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velai, “Amerika’nın bize saldırmasından sonra biz de operasyonlarımızda ikinci aşamaya geçiyoruz. İkinci aşama Siyonistlerin Akdeniz’deki gemi taşımacılığını hedef almayı ve limanlarını hizmet dışı bırakmayı da içeriyor” dedi. 

Ebu Ala el-Velai, İsrail hedeflerine yönelik operasyonların Gazze’ye yönelik abluka kaldırılıncaya ve saldırılar durduruluncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Ketaib-i Hizbullah Askeri Sözcüsü Cafer el-Hüseyni de İsrail’in Amerika’nın desteğiyle Gazze’ye yönelik saldırıları ve ablukası devam ettiği sürece düşman hedeflerini vurmaya sürdüreceklerini açıkladı.  

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı, Irak İslami Direnişi’nin Irak’ın batısındaki el-Enbar ilinde bulunan Ayn el-Esed üssüne yaptığı saldırıya cevaben dün gece Ketaib-i Hizbullah’ın Babil iline bağlı Curf en-Nasr, Ürdün sınırı Tirebil ve Suriye sınırındaki el-Kaim bölgelerindeki mevzilerini bombaladığını açıkladı.

Irak kaynakları, Amerika’nın saldırıları sonucu iki Iraklının hayatını kaybettiğiniaçıkladı.



Makaleler

Güncel