Birleşik Krallık rejimi: Gazze savaşı siyasi yolla biter

img
Birleşik Krallık rejimi: Gazze savaşı siyasi yolla biter YDH

İsrail rejimini icat eden Birleşik Krallık rejimi, Gazze’de acil insani ateşkes yapılması gerektiğini belirtti.




YDH- Birleşik Krallık rejiminin Dışişleri Bakanı David Cameron, Gazze’de acil insani ateşkes çağrısı yaparak Gazze’deki savaşın askeri değil, siyasi yollarla çözülebileceğini söyledi.

Londra, Washington ile birlikte 7 Ekim’den sonra İsrail rejiminin Gazze’de başlattığı soykırıma güçlü şekilde destek vermişti.

Gazze’de ateşkese destek için bölge tutuna çıkan İngiliz dışişleri Bakanı David Cameron, el-Cezire televizyonuna verdiği demecinde “Biz acil bir ateşkes görmek ve oradan kalıcı ateşkese ulaşmak istiyoruz. Hamas, hala İsrail’e roket atabilme gücüne sahip oldukça ateşkes sağlanması gerçekçi değil” dedi.

Birleşik Krallık rejiminin dışişleri bakanı, Gazze’deki İsrailli tutukluların serbest bırakılması ve Gazze halkına insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkesin zaruri olduğunu söyledi.

Savaş sonrası durum için İsrail rejiminin tezlerini tekrar etmekle birlikte soykırıma mesafeli durmaya özen gösteren Cameron, şunları söyledi: 

“İsrail, savaştan sonra Hamas’ın Gazze’yi yönetmesini kabul etmeyecek, buna hakkı da var. Ama İsrail’in yaptığı her şeyi desteklemedik. Biz Hamas ile Filistin halkı arasında fark olduğunu düşünüyoruz ve Gazze’yi Filistin Özerk Yönetimi’nin yönetmesi gerektiğini savunuyoruz. İki devletli çözüme inanıyoruz. Şu anki durumu bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Savaşlar normalde de askeri değil siyasi yollarla son bulur. Filistinlilere, kendilerini güvende hissedebilecekleri bir devlet vermek gerekir.”

Birleşik Krallık rejiminin dışişleri bakanlığı dün yaptığı açıklamada David Cameron’un son iki ay içerisinde üçüncü kez Ortadoğu gezisine çıkacağını bildirmişti.

 



Makaleler

Güncel