Yirmiden fazla İsrail askerinin öldürüldüğü eylemin detayları

img
Yirmiden fazla İsrail askerinin öldürüldüğü eylemin detayları YDH

Kassam Tugayları’nın önde gelen komutanlarından biri, Gazze’de el-Megazi'nin doğusunda 20'den fazla İsrailli subay ve askerin öldürüldüğü bombalama operasyonunun ayrıntılarını açıkladı.




YDH- Kassam Tugayları’nın önde gelen komutanlarından biri, Gazze’de el-Megazi'nin doğusunda 20'den fazla İsrailli subay ve askerin öldürüldüğü bombalama operasyonunun ayrıntılarını açıkladı.

Palinfo’nun haberine göre, Kassam komutanı, yoğun ve sürekli bombardımana rağmen Kassam Tugayları direnişçilerinin el-Megazi'nin doğusundaki operasyon alanında haftalardır konuşlandığını söyledi.

Söz konusu direnişçilerin Magazi kampına giren İsrail güçleriyle çatışmaktan kaçınma ve değerli bir hedefi beklemeleri yönünde talimat aldıklarını kaydeden komutan, işgal ordusunun bölgedeki ateşini yoğunlaştırdığını ve güvenli olduğunu düşünene kadar bölgeyi taradığını, bunun için de mühendislik gücü getirdiğini belirtti.

Komutan, Kassam direnişçilerinin ayrıca, Kassam'ın önceden hazırladığı bir mayın tarlasının üzerinde duran başka bir piyade kuvvetiyle çatışmaktan da kaçınmayı seçtiklerini açıkladı.

Kassam direnişçilerinin mühendislik gücünün işini bitirip patlayıcıları yerleştirmesinin ardından anti-personel füzeyle burayı hedef aldıklarını söyleyen komutan, bunun sonucunda patlama ve yangın oluştuğunu belirtti.

20’yi aşkın İsrail asker ve subayının öldüğü, çok sayıda İsrail askerinin yaralandığı eyleme paralel olarak İsrail güçlerini güvenliğini sağlamaya çalışan bir tank imha edilirken, içindekilerin öldürülüp yaralandığı bildirildi.

Söz konusu Kassam kaynağı, kurtarma güçlerinin olay yerine varıp mayın tarlasının üzerinden geçtikten sonra mayınların patlatıldığını ve ardından direnişçilerin güvenli bir şekilde geri çekildiğini ifade etti.

Kaynak, düşmanın operasyonun etrafındaki alanı bombalayıp izole ettiğini ve ölülerini kurtarmak için yaklaşık 12 saat çalışan ağır makineler getirdiğini vurguladı.



Makaleler

Güncel