İsrail: UNRWA'nın Gazze'deki faaliyetleri durdurulsun

img
İsrail: UNRWA'nın Gazze'deki faaliyetleri durdurulsun YDH

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinin gelecekte tamamen sona ermesini sağlamaya çalıştıklarını duyurdu.




YDH - İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, rejimin ABD ve Kanada'nın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik finansmanı askıya alma kararlarını memnuniyetle karşıladığını ve kuruluşun Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinin gelecekte tamamen sona ermesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda Katz, "ABD'yi, bazı çalışanlarının 7 Ekim'deki korkunç katliama karıştığının ortaya çıkmasının ardından UNRWA'ya verdiği fonu kesme kararından dolayı takdir ediyorum. Yıllardır uyardık: UNRWA sonsuz sayıda mülteci yaratıyor, barışı engelliyor ve Hamas'ın Gazze'deki sivil kolu olarak hizmet veriyor," ifadelerini kullandı.

Katz, "Kanada'yı bu çözüme katıldığı için alkışlıyor ve diğer ulusların da bunu takip etmesini umuyorum. UNRWA yaptıklarının bedelini ödemelidir," diye ekledi.

UNRWA'nın çalışmalarının Gazze için 'çözüm olmadığı' görüşünü ileri süren Katz, kuruluşun pek çok personelinin 'Hamas'la bağlantılı olduğunu, terör faaliyetleri teşvik ettiğini ve örgütün gücünü desteklediğini' iddia etti.

Katz, ayrıca İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki savaş sonrası düzenlemede yer almamasını sağlamaya yönelik bir politika izlediğini kaydederek, şöyle devam etti:

"UNRWA'nın Gazze'deki faaliyetlerinin askıya alınması için ABD, Avrupa Birliği ve dünyanın diğer ülkelerinde iki partinin desteğini kazanmak için çalışacağız. BM'den UNRWA yönetimine karşı derhal şahsen harekete geçmesini talep ediyoruz."



Makaleler

Güncel