Venezuela: Filistin halkına yönelik soykırım durdurulmalı

img
Venezuela: Filistin halkına yönelik soykırım durdurulmalı YDH

Venezuela Dışişleri Bakanı Ivan Gil Pinto, Auschwitz kampının kurtarılmasının yıldönümünde Filistin halkına yönelik soykırımın durdurulması çağrısı yaptı.




YDH - Venezuela Dışişleri Bakanı Ivan Gil Pinto, Sovyet ordusunun Auschwitz-Birkenau toplama kampını kurtarmasının yıldönümünde Filistin halkına yönelik soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

Pinto, sosyal medya platformu X'ten (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, "Auschwitz'in 27 Ocak 1945'te kurtarılması, insanlık tarihinin en karanlık bölümlerinden birinin sonu oldu. Nazi toplama kampını kurtaran Sovyet birlikleri binlerce mahkûmu insanlık dışı koşullarda buldu. Bu da Holokost'un acımasızlığı ve barbarlığının korkunç bir hatırlatıcısı oldu," dedi.

Bugün Filistin halkının 75 yıldır maruz kaldığı barbarlığa, İsrail'in ABD'nin mali ve siyasi desteğiyle gerçekleştirdiği soykırıma karşı mücadelenin sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Dışişleri Bakanı, aralarında çocukların da bulunduğu 23 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğüne ve binlercesinin de enkaz altında kayıp olduğuna dikkat çekti.

Pinto, "Bu soykırım durdurulmalıdır," diye ekledi.



Makaleler

Güncel