NYT: Gazze'ye Arap barış gücü gönderilmesi gündemde

img
NYT: Gazze'ye Arap barış gücü gönderilmesi gündemde YDH

New York Times, arabulucu ülkelerin çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne Arap barış gücünün konuşlandırılmasını tartıştıklarını öne sürdü.




YDH - New York Times (NYT) gazetesi, üst düzey diplomatların çatışmaların sona ermesinin ardından Filistin Yönetimi'nin bölgede asayişi sağlamasına yardımcı olmak üzere Gazze Şeridi'ne Arap barış gücünün gönderilmesini tartıştığını iddia etti.

Gazeteye göre, İsrailli temsilciler bu fikri reddetti ve 'İsrail kontrolünde çok uluslu bir gücün' bölgede konuşlandırılmasını önerdi.

Ancak ABD'li diplomatlar, gazeteye yaptıkları açıklamada Arap liderlerin bu fikre karşı çıktığını belirtti.

'10 ülke İsrail ve Hamas'ı barışa zorluyor'

Öte yandan gazetede yer bulan bir başka haberde, en az 10 ülkeden üst düzey yetkililerin İsrail ile direnişi barış anlaşmasına zorlamaya çalıştıkları öne sürüldü.

Gazeteye göre görüşmelerin ana eksenini Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması oluşturuyor ve bunun için Hamas'ın elindeki 100'den fazla esirin İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinliyle takas edilmesi gerekiyor.

Yetkililer ayrıca çatışma sona erdikten sonra bölgenin akıbetini ve yönetimini de tartışıyor. ABD ve Suudi yetkililer, ayrıca Riyad ile resmi ilişkiler karşılığında 'İsrail'i bir Filistin devletini kabul etmeye' zorluyor.

Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid bin Muhammed el-Ensari, Katarlı yetkililerin Gazze Şeridi'ndeki krizi çözmek için arabuluculuk çabalarını sürdürdüğünü bildirmişti.



Makaleler

Güncel