İran’dan Mossad’a operasyon

img
İran’dan Mossad’a operasyon YDH

İran İstihbarat Bakanlığı, 28 ülkede Mossad bağlantılı önemli sayıda casusunun tespit edildiğini duyurdu.




YDH- İran İstihbarat Bakanlığı, 28 ülkede Mossad bağlantılı önemli sayıda casusunun tespit edildiğini duyurdu.

İran İstihbarat Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, işgalci İsrail rejiminin casusluk örgütü Mossad’a karşı düzenlenen büyük operasyonda benzeri görülmemiş bilgiler elde edildiğini duyurdu.

İstihbarat Bakanlığı’nın operasyonunda, istihbarat ve güvenlik bulgularının yanı sıra, İsrail rejiminin en önemli gizli askeri tesisleri, silah fabrikaları ve sivil stratejik sanayilerine ilişkin özel bilgilerin ele geçirildiği bildirildi.

İran İstihbarat Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tahran'da ve ülkenin çeşitli illerinde bir dizi casus tespit edildi. Ayrıca yurt dışında yaşayan bazı İranlı casusların da kimliği belirlendi. Her birinin durumuna ve bu bakanlık ile casusların bulunduğu ülkelerin istihbarat teşkilatları arasındaki ilişkilerin düzeyine göre bu kişiler hakkında bir karar verilecek.

İran İslam Cumhuriyeti ile etkili istihbarat ilişkileri olan ülkelerde faaliyet gösteren yabancı casusların profilleri bu ülkelere sunuldu. İlgili güvenlik servisleri gerekli özeni gösterdikten sonra, kendi stratejileri doğrultusunda söz konusu casusları gözaltına aldı.

Söz konusu 28 ülkede bulunan casusların bilgileri incelenirken bu kişilerin bazılarının gönüllü olarak Mossad'la işbirliği yaptıkları ve ülkelerine ihanet ettikleri görülüyor. Daha da kötüsü, Mossad’ın bu kişilerin iddialarının doğru olup olmadığını doğrulamak için onları kendi ülkelerinin çıkarlarına ve vatandaşlarının güvenliğine karşı çeşitli hain operasyonlar yapmaya zorlamasıdır.

Siyonist rejimin casusluk servisleri çeşitli şeytani yöntemler tasarlayıp, sosyal medya, göçmenlik ve iş arama siteleri gibi halkın kullandığı platformları kötüye kullanarak, yurt dışı seyahatlerinde kişileri tespit ettiği belirlendi. Bu kişilerin farklı kisveler altında mağdurlarla iletişim kurduğu, sonraki aşamalarda da onlardan bilgi topladığı ve onlara yıkıcı görevler verdiği belirlendi.

Bu bağlamda, elde edilen belgeler arasında, İran'daki çeşitli terör operasyonlarında parmağı olan bazı kişilerin kimlikleri de tespit edildi ve bu kişiler tutuklandı.”



Makaleler

Güncel