Associated Press: İsrail, Gazze’de tampon bölge için evleri yıkıyor

img
Associated Press: İsrail, Gazze’de tampon bölge için evleri yıkıyor YDH

Associated Press ajansı, İsrail’in Gazze’de tampon bölge kurmak için sınır noktasındaki evleri yıktığını bildirdi.




YDH- Associated Press haber ajansı, İsrail’in Gazze ile işgal altındaki toprakları ayıran sınır boyunca tampon bölge için 1 kilometre derinliğinde ev yıkımı operasyonları yaptığını bildirdi.

Haberde uzmanların, uydu görüntülerinin de gösterdiği üzere, olası bir tampon bölge olarak, İsrail ile Gazze sınırı boyunca bir kilometre derinliğinde yıkımlar olduğunu söylediği aktarıldı.

Habere göre, İsrail ordusu, Associated Press ajansının sorduğu “tampon bölge kurup kurmadığına dair soruya cevap vermekten kaçındı ve sadece İsrail’in güneyine güvenlik sağlamak amacıyla savunma planını uygulamak için bir dizi gerekli önlem alındığını’ belirtti. İsrail ordusu, ‘ordunun bölgedeki binaları yıktığını’ itiraf etti.

Haberde, yıkım operasyonlarının kapsamının, muhtemel tampon bölgenin “geçici” olup olmadığı konusunda soru işaretleri doğurduğu belirtildi.

Ayrıca haberde, bu tampon bölgenin kurulmasının, toplam alanı yaklaşık 360 kilometrekare olan Gazze Şeridi’nin dışında yaklaşık 60 kilometrekarelik bir alanı kaplayacağı ifade edildi.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin İsrail ile Gazze’de bir tampon bölge oluşturma konusunu görüştüğünü belirtmişti.

ABD’nin bir tampon bölge oluşturmak için yıkım yapılması konusunu gündeme getirdiğini açıklayan Miller, İsrail’in “yıkımların sadece terörist faaliyetlerin başlatılması ya da planlanması için kullanılan yerlerde gerçekleştirildiğini” söylediğini aktarmıştı.



Makaleler

Güncel