Pentagon: Ortadoğu’da çatışma peşinde değiliz

img
Pentagon: Ortadoğu’da çatışma peşinde değiliz YDH

Amerikan Savunma Bakanlığı, dün Suriye ve Irak’taki Direniş Ekseni güçlerini hedef alan saldırılarının ardından açıklamada bulundu.




YDH- Amerikan Savunma Bakanlığı, dün gece Suriye ve Irak’taki direniş Ekseni güçlerini hedef alan saldırılardan birkaç saat sonra yaptığı açıklamada bölgedeki güçlerine yönelik saldırıya tolerans göstermeyeceklerini; ancak Ortadoğu’da çatışmaya girmek niyetinde de olmadıklarını söyledi.

Direniş Ekseni güçleri, geçtiğimiz Pazar günü Ürdün’de bir Amerikan üssünü insansız uçaklarla vurmuş ve 3 Amerikan askerinin öldüğü 30’dan fazlasının da yaralandığı açıklanmıştı.

Amerikan Başkanı Joe Biden ve Savunma Bakanı lloyd Auistin, kendilerinin belirleyeceği zaman ve yöntemle Ürdün’deki saldırıya cevap vereceklerini açıklamıştı.

Ancak Amerikan güçlerinin dün gece ırak ve Suriye’ye yönelik saldırıları, Amerikalı politikacıları ve eski güvenlik yetkilileri tarafından eleştirildi.

Amerikalı politikacılar, dün geceki saldırıları “gecikmiş” ve “yetersiz” diye eleştirdi ve aradan geçen 5 günlük sürede İran destekli grupların bombalanan üsleri tahliye ettiğini söyledi.

Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün geceki saldırılardan sonra yaptığı açıklamada "Bu, vereceğimiz karşılığın başlangıcıdır. Başkan Biden, ABD ve Koalisyon güçlerini hedef alan Devrim Muhafızları Ordusu ile ona bağlı grupları sorumlu tutacak ilave adımlar atmamız talimatını verdi" dedi.

Kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda saldırılara devam edeceklerini tekrarlayan  Austin, ancak Ortadoğu'da bir çatışma peşinde olmadıklarını söyledi. 

 



Makaleler

Güncel