Kennedy Jr: ABD savaş istemiyorsa Orta Doğu'dan çekilmeli

img
Kennedy Jr: ABD savaş istemiyorsa Orta Doğu'dan çekilmeli YDH

ABD başkanlık seçimlerinin bağımsız adayı Robert Kennedy Jr, Washington yönetiminin bölgede savaş istemiyorsa Amerikan askerlerini Orta Doğu ülkelerinden çekmesi gerektiğini vurguladı.




Kasım ayında düzenlenecek olan ABD başkanlık seçimlerinde bağımsız aday olarak yarışacağını açıklayan Robert Kennedy Jr, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Başkan Joe Biden yönetiminin Irak ve Suriye'yi vurma kararını yorumladı.

Kennedy Jr, "Eğer 'savaş istemiyorsak' o zaman askerleri oradan çıkaralım. Orada istenmiyorlar. Onlara ihtiyaç yok. Bölgede çatışmayı kışkırtmak isteyen herkes için savunmasız hedefler. Çekin onları oradan!" ifadelerini kullandı.

Kennedy Jr, ayrıca ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardımlara son verilmesini ve çatışmanın çözümüne yönelik müzakerelerin bir an önce başlatılmasını savundu.

Biden yönetimi, Ürdün'de Suriye sınırı yakınlarındaki Tanf garnizonunda Amerikan askerlerinin 28 Ocak'ta Irak İslami Direniş Hareketi tarafından saldırıya uğradığını bildirmişti. Pentagon'a göre saldırıda 3 asker ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.