İsrail medyası: Refah saldırısı ABD’nin bilgisi dahilinde

img
İsrail medyası: Refah saldırısı ABD’nin bilgisi dahilinde YDH

İsrail medyası, Refah’a yönelik saldırılar konusunda ABD ile koordinasyon halinde olunduğunu bildirdi.




YDH- İsrail medyası Refah’a yönelik saldırılar konusunda ABD ile koordinasyon halinde olunduğunu ve ABD’li yetkililerin gelişmelerden sürekli haberdar edildiğini bildirdi.

Gazze Şeridi’nin Mısır sınırındaki Refah kentine yönelik yoğun İsrail saldırılarının, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olduğu duyuruldu.

Amerika yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda, Refah’taki operasyona destek verdiği yönündeki haberler reddedildi. Fakat İsrail medyası ise Amerika’nın, İsrail’e bu operasyonu gerçekleştirmesi ve sivilleri öldürmesi için onay verdiğini belirtti.

Dün İsrail medyasında, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında “gergin bir görüşme” gerçekleştiği haberi yer almıştı.

Habere göre, Biden, Refah’taki askeri operasyonun bir milyon insanın güvenliğini sağlayacak bir plan olmadan ilerlememesi gerektiği yönünde görüş belirtti.

Ayrıca, Biden’ın Netanyahu’ya  “Filistinli sivillere yönelik insani yardımların arttırılması için acil ve özel adımlar atması” çağrısında bulunduğunu söyleyen medya, Biden’ın “müzakerelerde kaydedilen ilerlemeden faydalanılması ve tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini” vurguladığını da aktardı.

Yine konuya ilişkin Kanal 13 siyasi yorumcusu Moriah Wolberg de Biden'ın görüşmede Netenyahu’yu Refah'ta bir operasyon gerçekleştirme konusunda uyardığını kaydetti.

Kanal 13, Netanyahu'nun cevabının ise "Refah'taki operasyonun gerekli olduğu ve İsrail'in bunu uluslararası hukuka uygun bir şekilde, sivillere en az zarar vererek gerçekleştireceği" şeklinde olduğunu bildirdi.

 



Makaleler

Güncel