Hizbullah: İsrail şartlar dayatacak durumda değil

img
Hizbullah: İsrail şartlar dayatacak durumda değil YDH

Bir Hizbullah yetkilisi, Gazze'ye yönelik saldırılar tamamen durdurulana kadar sınırdaki durumu tartışmayacaklarını söyledi.




YDH- Reuters haber ajansının bugün bildirdiği bir habere göre, Fransız hükümeti, Lübnan ile işgal altındaki Filistin toprakları arasındaki sınırda ateşkes için bir plan önerdi.

Reuters, Fransa'nın önerdiği planın 3 aşamaya ayrıldığını söyledi. Söz konusu planın, şartların yerine getirilmesi halinde Lübnan-Filistin sınırında olası bir ateşkesi amaçladığı bildirildi.

Reuters'e göre bu plan, işgal altındaki Filistin sınırına 15 bin kadar Lübnan askerinin konuşlandırılmasını ve Hizbullah savaşçılarının sınırdan 10 kilometre uzağa çekilmesini içeriyor.

Reuters, Fransa'nın Lübnan ile işgal altındaki Filistin toprakları arasındaki sınırda ateşkes önerisinin, sınır müzakerelerinin yeniden başlatılmasını hedeflediğini söyledi.

Ancak Lübnan İslami Direniş Hareketi'nden bir yetkilinin, bu plana cevaben, “Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları durdurulana kadar işgal altındaki Filistin sınırındaki durumu tartışmayacaklarını” söylediği bildirildi.

Bu Hizbullah yetkilisinin ayrıca, İsrail rejiminin “şartlar dayatacak durumda olmadığını” da vurguladığı aktarıldı.

Daha önce, Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosundaki 'Direniş'e Vefa' grubunun bir milletvekili olan İbrahim el-Musevi yapmış olduğu bir açıklamada, “Siyonist rejimin direnişle ve büyük bir güce sahip ve tehditler karşısında geri adım atmayan bir milletle karşı karşıya olduğunu bilmesi gerektiğini” vurgulamıştı.

 



Makaleler

Güncel