İsrail:Uluslar arası toplum Sinyore hükümetine destek vermeli

img
İsrail:Uluslar arası toplum Sinyore hükümetine destek vermeli YDH

SAAF-Lübnan’da hükümet karşıtı gösterilerin başlamasından sonra durumu dikkatle izlediğini




SAAF-Lübnan’da hükümet karşıtı gösterilerin başlamasından sonra durumu dikkatle izlediğini belirten İsrail, uluslar arası toplumdan Sinyore hükümetine destek vermesini istedi.

 

Fransız Haber Ajansı’na açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen İsrailli üst düzey bir yetkili, “Hizbullah’ın adımları Lübnan’ı istikrarsızlaştırıyor; Lübnan’ın istikrarsızlaşması da doğrudan doğruya İsrail’i etkiliyor” dedi.

 

Öte yandan İsrail radyosuna açıklamada bulunan bir yetkili de İsrail’in Lübnan’da yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediğini belirtti.

 

İsrail radyosu yaptığı yorumda Suriye’nin Sinyore hükümetini düşürerek Refik Hariri cinayeti konusunda uluslar arası mahkeme kurulmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

 

Emekli generallerden Aharon Zewe de Sinyore hükümetinin düşmesi halinde İsrail’le Lübnan arasında yeni bir savaş ihtimalinin artacağını belirtti.

 

İsrail’in Lübnan iç işlerine karışamayacağını belirten General Zewe, Avrupa ülkelerinin ve uluslar arası toplumun Lübnan’daki mevcut hükümetin düşmesine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel