NYT: İran'da boru hatlarındaki patlamalar İsrail'in işi olabilir

img
NYT: İran'da boru hatlarındaki patlamalar İsrail'in işi olabilir YDH

New York Times gazetesi, İran'ın Çaharmahal-Bahtiyari eyaletine bağlı Borucen ilçesindeki boru hattında yaşanan patlamanın 'İsrail tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini' yazdı.




YDH - New York Times (NYT) gazetesine konuşan iki Batılı yetkiliye göre 14 Şubat'ta İran'ın Çaharmahal-Bhxtiyari eyaletine bağlı Borucen ilçesindeki doğalgaz ana dağıtım boru hattında yaşanan patlama, İsrail rejiminin saldırısı olabilir.

Gazete, söz konusu eylemin İsrail ile İran arasındaki gerilimin tırmanacağına ve gölge savaş taktiklerinden uzaklaşılacağına işaret ettiği değerlendirmesini yaptı.

İsmi açıklanmayan Batılı bir yetkiliye göre, İran'ın boru hatlarını onarmakta zorlanmayacağı ve sivillere nispeten az zarar verildiği için saldırılar daha çok sembolik nitelikteydi.

Kaynak, İsrail'in bu şekilde İran'a, çatışmanın tırmanması ya da tüm Orta Doğu bölgesine yayılması halinde kendisine zarar verme potansiyeline sahip olduğu mesajını vermiş oldu.

İran Petrol Bakanı Javad Ovci, açıklamasında 14 Şubat'ta ülkenin Çaharmahal-Bahtiyari eyaletlerindeki bir gaz boru hattının ana hattında meydana gelen patlamayı sabotaj olarak nitelendirmişti.



Makaleler

Güncel