İsrailli analist: Kuzey’deki yerleşimcilerin geri dönüşü hâlâ mümkün değil

img
İsrailli analist: Kuzey’deki yerleşimcilerin geri dönüşü hâlâ mümkün değil YDH

İsrailli bir askeri uzman, İsrail'in Hizbullah'a karşı stratejisi ve bunun, işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail Kanal 13’ün askeri ilişkiler analisti Or Heller, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun açıklaması hakkında yorum yaparak, kendileri açısından konunun şu olduğunu söyledi: "Hava saldırıları ve suikast operasyonları gibi cerrahi taktikler kullanarak Hizbullah savaşçılarını sürekli olarak kuzeye doğru itmeye çalışıyoruz."

İsrail'in, askeri yolu kullanırken aynı zamanda “siyasi yolu” da kullandığını sözlerine ekleyen Heller, Kuzey’deki durumla ilgili olarak da "Kuzey’deki nüfusun yerinden edilmesinin üzerinden dört ay geçti ve öyle görünüyor ki, geri dönüşleri Güney’deki nüfustan daha uzak" dedi.

Bu bağlamda Heller, "Mevcut çaba, nüfusu geri getirmezse ne olacak? Hizbullah üyeleri cerrahi yöntemlerle mi ortadan kaldırılacak yoksa Amerikalı arabulucu Hockstein'a ek fırsatlar mı verilecek?" diye sordu.

İsrail medyası birkaç gün önce, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki durumun "kabul edilemez" hale geldiğini, Hizbullah'ın muazzam ateş gücüne maruz kaldığı için kuzeyde "devletin", yani İsrail rejiminin mutlak yokluğunun yaşandığını bildirmişti.

İsrail Yerleşim Konseyi Margaliot’un başkanı da geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada, artık yerleşime kolayca girip çıkamadıklarını ve yapabildikleri tek şeyin "saklanmak" olduğunu söylemişti.

İsrail Kanal 13 televizyonu, Davidi'nin şu açıklamasına yer vermişti: "İstediğimiz gibi hareket edemiyoruz. Margaliot'a geldiğimizde duvarların arkasına saklanıyoruz."



Makaleler

Güncel