Suriyeli yetkilinin kaçırılmasında İsrail şüphesi

img
Suriyeli yetkilinin kaçırılmasında İsrail şüphesi YDH

Suriye Baas Partisi'nden bir yetkilinin İsrail'e kaçırıldığı öne sürülüyor.




YDH- İsrail'de yayımlanan Yediot Aharonot Gazetesi, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde Suriye Baas Partisi'nden bir yetkilinin kaçırıldığını ve İsrail'e götürüldüğünü bildirdi.

Haberde konuyla ilgili Arap medyasında yer alan haberlerin çelişkili olduğuna dikkat çekildi. Bazı medya kaynakları İsrail'i Baas Partisi'nin üst düzey üyesi Muta'a Al-Sarhan'ı evinden kaçırmakla suçlarken, bazıları İsrail'in Sarhan'ın Suriye'den kaçmasına yardım ettiğini öne sürüyor.

Suriye'de iktidardaki Baas partisinin önde gelen üyelerinden Muta'a Al-Sarhan'ın Çarşamba sabahı ortadan kaybolduğu bildiriliyor.

Sarhan'ın İsrail rejiminin işgali altındaki Golan sınırında yer alan Kuneytra vilayetinin Al-Rafid köyündeki evinden ayrıldıktan sonra kaybolduğu bildirildi.

Suriyeli muhaliflerle bağlantılı Londra merkezli bir kuruluş olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, üst düzey yetkilinin Çarşamba günü Golan Tepeleri yakınlarındaki evinden kaçırıldığı bildirildi. 

Habere göre yerel halk, sınırı geçip kaçırma eylemini gerçekleştiren İsrail güçlerini sorumlu tutuyor.

Sarhan'ın kaçırılma nedeni ile ilgili spekülasyonlara yer verilen haberde onun Hizbullah ile işbirliği içinde olabileceği ya da İsrail için çalışabileceği ihtimalinden söz edildi. 

Haberde ayrıca, İsrail rejimi ile Suriye devleti arasında ateşkes bölgesi olarak belirlenmiş olması nedeniyle Suriye polis güçlerinin sınıra yaklaşamadığı belirtildi.

Çarşamba günü Suriyeli muhaliflere yakın farklı bir haber kaynağı da Baas partisinin üst düzey bir üyesinin kaybolmasında İsrail'in rolü olduğunu iddia etti. 

Haberde, söz konusu kişinin günün erken saatlerinde bir "İsrail istihbarat birimi" tarafından evinden alındığı iddia edildi. 

İsrail rejimi ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye'de Al-Sarhan ile ilgili gelişmelerin yanı sıra, Suriye'den İsrail topraklarına yasadışı yollarla giren bir kişinin yakalandığını duyurdu. 

İsrail ordusunun açıklamasına göre şüpheli sınır çitini ihlal etmedi ve güvenlik personeli tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı.



Makaleler

Güncel