ABD’den Suriye'ye silah ve ekipman sevkiyatı

img
ABD’den Suriye'ye silah ve ekipman sevkiyatı YDH

ABD Koalisyonu’na ait bir silah ve lojistik konvoyunun, Irak Kürdistanı sınırından Suriye'nin Haseke vilayetindeki ABD askeri üssüne gittiği bildirildi.




YDH- ISNA haber ajansının bildirdiğine göre, ABD Koalisyonu’na ait 75'ten fazla kamyon, Irak Kürdistanı sınırını geçerek, yasa dışı el-Velid sınır kapısı üzerinden Suriye'nin Haseke vilayetindeki Harab el-Cir üssüne gitti.

Konvoyun lojistik ekipman, zırhlı araçlar, mühimmat ve silah taşıdığını bildiren ISNA, söz konusu teçhizat ve silahların bir kısmının Tel Beydar ve eş-Şeddadi de dahil olmak üzere diğer ABD üslerine nakledilmesinin beklenildiğini belirtti.

Haberde, takviye kuvvetlerin doğudaki ABD üslerine nakledilmesi ve konuşlandırılmasının son haftalarda neredeyse her gün rutin hale geldiği vurgulandı.

Girişimlere ve üslere transfer edilen silahların türüne dikkat çeken ISNA, “Amerikalıların orta ve kısa menzilli savunma sistemlerini transfer etmesi, Suriye'nin doğusundaki askeri üslerdeki kuvvetlerinin güvenlik seviyesini artırmayı planladıklarını gösteriyor” dedi.

ISNA, ABD’nin “böylece, bir çatışma veya direniş gruplarının insansız hava aracı ve roket saldırıları düzenlemesi durumunda daha az zayiat vermeyi amaçladığını” kaydetti.

Ayrıca, ABD Koalisyonu’nun, üslerin güvenlik seviyesini güçlendirmek ve artırmak için eş-Şeddadi, el-Ömer ve Koniko üslerinin çevresine de beton bloklar taşıdığı bildirildi.



Makaleler

Güncel