Direniş Ekseni Cephesi (28 Şubat)

img
Direniş Ekseni Cephesi (28 Şubat) YDH

Suriye'deki el-Omar petrol sahasındaki ABD üssü çok sayıda roketle hedef alındı, üste maddi hasar meydana geldi.




YDH- Şehit Ömer el-Kasım güçleri, Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusundaki ileri eksende İsrail askerleri ve ordu araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesinde bir binada barikat kuran bir İsrail piyade kuvvetini anti personel roketler kullanarak tama isabetle vurdu.

Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesine daha önce yerleştirilmiş olan "Şavaz" ve "Canbiye" cihazlarıyla bir İsrail asker taşıyıcısını hedef aldı.

Han Yunus'un batısındaki eş-Şafii Camii yakınında özel bir İsrail gücüyle sıfır mesafeden çatıştığını, bir askeri öldürdüğünü ve bir başka askeri de yaraladığını doğruladı.

Han Yunus'un batısındaki el-Meşru’ yolu üzerinde iki Merkava-4 tankını Yasin 105 ve Tandum roketleriyle hedef aldıklarını bildirdi.

Güney Lübnan'dan, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki 769. Doğu Tugayı'nın karargâhını, Gaybour Kampı’nı ve Beyt Hillel'deki havaalanı kışlasını 40 Grad roketinden oluşan iki roket salvosuyla bombaladı.

Mücahid Tugayları, Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin güney ekseninde İsrail ordusundan bir askeri, keskin nişancı atışlarıyla hedef aldı.

Han Yunus şehrindeki çatışmanın ön saflarında uygun ve çeşitli silahlar kullanarak İsrail kuvvetleriyle yoğun çatışmalara girdi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Han Yunus'ta bir askeri aracı RPG ile vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusunda İsrail askerleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve uygun silahlar kullanarak çatışmaya girdi.

Han Yunus şehrinin batısında iki işgal askeri aracını RPG roketleriyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları, uygun silahlarla Han Yunus'un doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesinde İsrail kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Han Yunus şehrinin batısındaki ileri eksende 2 Merkava tankını ve 1 D9 buldozerini Tandem ve RPG roketleriyle hedef aldı.

Gazze şehrinin ez-Zeytun mahallesi’nin güneyindeki 10. Sokakta bir grup İsrail kuvvetini havan toplarıyla bombaladı.

Kissufim alanını 107 mm roketle bombaladı.

Han Yunus şehrinin güneydoğusundaki Kerara bölgesinde, 4 askerden oluşan bir İsrail piyade kuvvetiyle uygun silahlarla çatışmaya girdi, askerlerin tamamı öldürüldü ve yaralandı.

Kudüs Tugayları ve en-Nasır Selahaddin Tugayları ortak operasyonla, Cebaliye'nin doğusundaki Doğu Mezarlığı çevresinde İsrail askerlerini ve araçlarını havan mermileriyle hedef aldığı.

 

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Birket Rişa sahası civarındaki İsrail askerlerinin konuşlandırılmasını füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftliklerinde yer alan Ramsa bölgesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftliklerinde yer alan es-Sammaka bölgesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.



Makaleler

Güncel