Direniş Ekseni Cephesi (1 Mart)

img
Direniş Ekseni Cephesi (1 Mart) YDH

Yemen donanmasının, İsrail işgali altındaki Filistin limanlarına gitmek üzere yola çıkan ve Amerikan-İngiliz-Avrupa askeri eskortlarıyla geçişi ayarlanan yeni bir konvoyun yolunu kestiği kaydedildi.




YDH-Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Han Yunus'un batısındaki çatışmalarda İsrail ordusuna ait bir aracı yüksek patlayıcılı bomba ile hedef aldı.

Kudüs Tugayları, Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı el-Amudi Tugayı ile birlikte, Gazze'nin kuzeyindeki Erez kapısı çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerini havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları, Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail ordusunu havan toplarıyla bombaladı.

Aşkelon ve Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerini yoğun füze saldırılarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları, Mücahidler Tugayları ile birlikte Güneydoğu Gazze ekseninde İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracına SAM-7 ateşlediler.

Mücahidler Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'nin doğusunda Merkava-4 tankını “Sair” roketiyle imha etti.

Han Yunus şehrinde, çatışma ekseninin ön saflarında uygun ve çeşitli silahlar kullanarak İsrail araç ve askerleri ile şiddetli çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki ilerleme ekseninde İsrail ordusu araçları topluluğunu havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus'un doğusundaki ileri eksende bir İsrail ordusuna ait asker taşıyıcısını RPG roketiyle hedef aldı.

Han Yunus'ta İsrail asker ve araçlarının bulunduğu bir mevzii yoğun roket bombardımanıyla hedef aldı.

Aksa Şehidleri Tugayları, Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak operasyonda, Gazze Şeridi'ndeki Merkez Bölge'nin doğusunda yer alan Ebu Muteybak mevkii civarında İsrail asker ve araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, Han Yunus bölgesinde düzinelerce İsrail askerinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan operasyonun sorumluluğunu üstlendi. İsrail askerleri tuzak kurulan bir eve çekilerek bombalandı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Vadi el-Izziyye’de (Lübnan’ın Sur şehri yakınında) bir İsrail ordusu helikopterini düşürdü.

Ramim kışlası çevresinde İsrail askerlerinin topluluğunu füzelerle hedef aldı.

Bağdadi mevkiini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Ma'yan Baruch yerleşim yerinde pozisyon almaya hazırlanan bir grup İsrail askerini fark ettikten sonra onlara yönelik bir İHA saldırısı gerçekleştirerek doğrudan vurdu.

el-Menara mevkii civarındaki bir İsrail gücünü füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurarak unsurlarını öldürdü ve yaraladı.

Ruvaysat el-Alem bölgesini füzelerle hedef alarak tam isabetle vurdu.

Lübnan'ın işgal altındaki Kafr Şuba tepelerindeki Ruvaysat al-Alem bölgesini füze silahlarıyla hedefledi ve doğrudan vurdu.

İki Felak füzesiyle Kirbet Maar üssündeki sığınakları hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki "Zarit" yerleşimine doğru füze fırlatıldı.



Makaleler

Güncel