İsrailli hahamdan Gazze'de soykırım çağrısı

img
İsrailli hahamdan Gazze'de soykırım çağrısı YDH

Siyonist işgal rejiminin hahamlarından Eliyahu Mali, 'talebelerini' Gazze Şeridi'ndeki bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere tüm Filistinlileri öldürmeye ve yok etmeye çağırdı.




İşgal altındaki Yafa'da bulunan bir Yahudi din okulunun müdürü olan Haham Eliyahu Mali, Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin toplu olarak katledilmesinin 'halahik ilkelere (Yahudi şeriatı) göre caiz olduğunu' söyledi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Mali'nin Gazze Şeridi'nde yaşanan savaşla ilgili sorulara verdiği yanıtların kaydı son günlerde YouTube'da yayınlandı ve kamuoyunun erişimine açıldı.

'Davranış ya da hareket tarzı' anlamına da gelen Halaha ya da Yahudi Şeriatı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yok edilmesi çağrısında bulunan Mali gibi Ortodoks Yahudiler arasında ilahi yasa olarak kabul ediliyor.

Ayrıca bebeklere ve yaşlılara ne yapılması gerektiği sorulduğunda Mali, 'aynısı' cevabını verdi.

Bunun yanı sıra Şirat Moşe okulunun kurucusu olan Mali, 'talebelerine' işgalci İsrail güçlerinin emirlerine harfiyen uymaları çağrısında bulunarak, rejim askerlerinin Filistinlileri öldürmemesi halinde Filistinlilerin onları öldüreceğini kaydetti.

Diğer ultra-Ortodoks Yahudi okullarının askerlik hizmetini reddetmesine rağmen Şirat Moşe'nin, 'talebelerinin' orduda beklenmedik bir durum olarak karşılanıyor.

Mali, Gazze'ye yönelik savaşın ana ilkesinin 'hiçbir canlının hayatta kalmaması' olduğunu savunarak İsraillileri Filistinlilere yönelik soykırımı sürdürmeye çağırdı.

Gazze'ye dönük saldırılar 154. günündeyken şimdiye kadar resmi tahminlere göre 30 bin 878 Filistinli sivil katledildi ve 72 bin 402'si de yaralandı.

İşgal güçleri acil servislerin görevlerini yerine getirmesini engellediğinden, çoğu öldürülmüş ve İsrail bombalarının neden olduğu enkaz altında kalmış ya da Gazze Şeridi'nin tüm sokaklarında mahsur kalmış binlerce sivil hala kayıp.