İsrail'de 'Siyonizmi iptal etmenin zamanı geldi' diyen profesör açığa alındı
İsrail'de hukuk fakültesi öğretim üyesi Profesör Nadera Shalhoub-Kevorkian, Siyonizm aleyhindeki açıklamaları nedeniyle açığa alındı.
YDH - İsrail rejimine bağlı İbrani Üniversitesi, Siyonizm aleyhindeki açıklamaları ve İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayan bir imza kampanyasına katılması nedeniyle hukuk fakültesi öğretim üyesi Profesör Nadera Shalhoub-Kevorkian'ı açığa alındı.
Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre üniversite, daha önce de Shalhoub-Kevorkian'a görevinden ayrılmayı düşünmesini önermiş, ancak Shalhoub-Kevorkian görevde kalarak işgal rejimine dönük eleştirilerini sürdürmüştü.
Üniversite, akademisyenin 'kışkırtma ve ayrışma yaratmak amacıyla akademik ifade özgürlüğünü' suistimal ettiğini iddia etti.
Shalhoub-Kevorkian, son katıldığı televizyon programında, "Siyonizmi iptal etmenin zamanı geldi," ifadelerini kullandı.
7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu esnasında direniş güçlerinin hiçbir kanıt olmaksızın cinsel saldırıyla suçlanmasına dair şüphelerini dile getiren Shalhoub-Kevorkian, "Bebeklerle başladılar, tecavüzle devam ettiler ve milyonlarca başka yalanla devam edecekler. Biz onlara inanmayı bıraktık, umarım dünya da onlara inanmayı bırakır," dedi.
Knesset üyesi Sharren Haskel, Shalhoub-Kevorkian'ın açıklamaları üzerine Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve İbrani Üniversitesi yönetimine mektup yazarak açıklama talep etti ve üniversitenin Shalhoub-Kevorkian'ı görevden almayı düşünmesini önerdi. Bunun ardından profesör açığa alındı.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

