Amerikan rejiminden yerleşimci şovu

img
Amerikan rejiminden yerleşimci şovu YDH

Axios, Biden yönetiminin Batı Şeria'da faşist İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında üs olarak kullandığı iki yasa dışı karakola yaptırım getireceğini bildirdi.




YDH - Axios'un üç ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Başkan Joe Biden yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan ve faşist İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında üs olarak kullandığı iki yasa dışı karakola yeni yaptırımlar getirmesi bekleniyor.

İsrail'in en büyük silah tedarikçisi olan Amerikan rejimi, Birleşmiş Milletlerde Gazze'de ateşkes sağlanması için yapılan tüm girişimleri veto etti. Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, İsrail rejimine verdiği destekten dolayı Demokrat partili seçmenlerin bile sert eleştirilerine maruz kalıyor.

Biden hükümeti, Gazze'ye havadan insani yardım atarak ve Batı Şeria'daki Siyonist yerleşimcilere yaptrımlar uygulayarak seçimler öncesinde imajını düzeltmeye çalışıyor.

Haberde, perşembe gününden itibaren uygulanması beklenen yaptırımlarla ABD'nin sadece şahısları değil, Filistinlilere yönelik saldırılara lojistik ve mali destek sağlayan kuruluşları da hedef aldığı mesajının verilmek istendiğine vurgu yapıldı.

Axios'a konuşan ABD'li yetkililere göre üç İsrailli yerleşimciye de yeni yaptırımlar uygulanacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile arasındaki gerilim artan Biden yönetimi, şubat ayında Batı Şeria'daki dört İsrailli yerleşimciye yaptırım uygulamıştı.

Washington ayrıca, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yerleşimlerini genişletmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, Donald Trump'ın bir önceki yönetimi tarafından tersine çevrilen bu konudaki resmi politikaya geri dönüş sinyali vermişti.

İsrail, Gazze savaşının başladığı ekim ayından bu yana Batı Şeria'daki saldırılarını da artırdı. Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarına göre 7 Ekim'den bu yana Filistin topraklarında dörtte biri çocuk olmak üzere en az 358 kişi öldürüldü.