Amerika, İran’dan yardım istedi

img
Amerika, İran’dan yardım istedi YDH

Amerikan rejiminin Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki operasyonlarını durdurması için İran’dan yardım istediği ortaya çıktı.




YDH- İngiliz Financial Times gazetesi Amerikalı ve İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde Amerikan rejiminin kurduğu koalisyona rağmen önleyemediği Yemen operasyonları konusunda İran’dan yardım istediğini bildirdi.

Habere göre, Amerikalıların Yemen Ensarullah Hareketi’nin İsrail’e uyguladığı ablukayı kaldırması ve gemilere saldırı yapmaması için İran’dan yardım istemesine Umman aracılık etti.

Amerikalı ve İranlı yetkililer arasında doğrudan görüşmelerin yapılmadığı ve dolaylı görüşmeye Umman’ın aracılık ettiği bildirildi.

Habere göre İran’ın nükleer programıyla ilgili konuların da gündeme geldiği dolaylı görüşmelerde Amerikan heyetinde Beyaz Saray'ın Ortadoğu danışmanı Brett McGurk ve İran özel temsilcisi Abram Paley yer alırken İran tarafını da Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer konulardaki baş müzakereci Ali Bakıri temsil etti. 

Financial Times'ın haberine göre heyetler doğrudan görüşmedi ve müzakerelerde Umman yetkilileri taraflar arasında arabuluculuk yaptı.

Financial Times gazetesine açıklama yapan İranlı bir yetkili görüşmenin Yemen’le ilgili kısmına dair ayrıntılar nakletti.

Habere göre Amerikalılar Yemen Ensarullah Haraketi’nin saldırılarını durdurması için Tahran’dan çağrı yapmasını istedi. İran tarafı ise Yemenlilerin kendi kararlarını kendilerinin aldığını ve Tahran’ın onlara herhangi bir şeyi dikte edemeyeceğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel