El Fetih'i Gazze'de direnişe karşı savaştırma planına Netanyahu'dan ret

img
El Fetih'i Gazze'de direnişe karşı savaştırma planına Netanyahu'dan ret YDH

Amerika'nın El Fetih'i Gazze Şeridi'nde direniş güçlerine karşı savaştırma planı, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ret aldı.




YDH - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) ana fraksiyonu ve Filistin Yönetimi'nin iktidar partisi olan El Fetih mensuplarının Ürdün'de eğitilmelerini ve Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı savaşmalarını öngören planı reddetti.

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre ve Amerika'nın desteğiyle hazırlanan planın detayları siyasi kademeye sunuldu.

Plana göre el-Fetih mensupları, savaştan sonraki sürecin temelini oluşturacaktı.

Plan doğrultusunda, Filistin Özerk Yönetimi istihbaratının başındaki Macid Farac, bu iş için 4 bin ila 7 bin arasında 'sağlıklı el-Fetih mensubu' bulacaktı.

Bu el-Fetih mensuplarının isimleri İsraillilere verilecek ve İsrailliler de bu şahısların 'teröre karışmadığına' dair kendi teamüllerine göre soruşturma yürütecekti.

Plan, incelemenin ardından el-Fetih mensuplarının güvenlik gücü olarak eğitilmek üzere Ürdün'e gönderilmesini öngörüyordu. Eğitimden sonra İsrail onları silahlı olarak Gazze Şeridi'ne geri gönderecekti.