Direniş Ekseni Cephesi (15 Mart)

img
Direniş Ekseni Cephesi (15 Mart) YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Hint Okyanusu ve Ümit Burnu üzerinden işgal altındaki Filistin'e giden ya da Filistin'den gelen İsrail gemilerini ve gemilerini hedef almaya başladı.




Kudüs Tugayları, merkezi bölgenin doğusundaki düşman askerlerinin yoğunlaştığı yerleri havan toplarıyla bombaladı.

Merkez Valiliği'ndeki el-Zehra'nın kuzeyinde İsrail askeri araçları anti-zırh toplarıyla hedef aldık. Merkez Valilik'te sıfır mesafeden çıkan çatışmada bir İsrail askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

Orta Bölge’nin doğusunda İsrail askerlerinin toplandığı bölgelerin hedef alındığını duyurdu.

Kassam Tugayları, Merkez Valiliğin kuzeybatısındaki ez-Zehra şehrinde, 4 askerden oluşan İsrail piyade kuvvetinin bulunduğu bir evi patlayıcı madde ile hedef aldı. Bu grubun öldüğünü ve parçalandığını doğruladı.

Merkez Valiliğin kuzeybatısındaki ez-Zehra kentinde 5 Merkava tankını Yasin 105 roketleriyle hedef aldı.

Han Yunus'un kuzeyindeki Hamad bölgesinde İsrail ordusuna ait bir İsrail asker taşıyıcısını (APC) ve Al-Yassin-105'ler ve Tandum roketleriyle bir Merkava tankını hedef aldı.

Merkez Valiliğin kuzeybatısındaki ez-Zehra şehrinde bir İsrail kuvvetinin öldürüldüğünü ve 5 İsrail tankının hedef alındığını duyurdu.

Tulkarm çadırlarında, Tayba ve Netsani Öz kontrol noktalarına yönelik iki silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Gazze’nin güneyinde, Cuhr ed-Dik'in kuzeydoğusunda İsrail askeri araçlarından oluşan bir topluluğu kısa menzilli roketlerle bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, el-Merc bölgesini top ateşiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

el-Malikiye bölgesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Rahib mevkiinde İsrail askerleri topluluğunu top ateşiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Birket Rişa mevkii civarında İsrail askerlerinin toplandığı bir alanı Burkan füzesiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Kfer Şuba tepelerindeki Ruvaysat el-Alem civarında toplanan İsrail askerlerini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftliklerindeki Radar alanını füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Hadeb Yarun çevresindeki bir İsrail askeri birliğini füzelerle tam isabetle vurdu.

Yemen Deniz Kuvvetleri, Kızıldeniz'de ‘Pacific 01’ adlı İsrail gemisine karşı bir dizi uygun deniz füzesiyle bir operasyon gerçekleştirdi.

Yemen insansız hava aracı birimi Kızıldeniz'de bir Amerikan destroyerine karşı bir dizi insansız hava aracı kullanarak operasyon gerçekleştirdi ve tam isabetle vurdu.

Hint Okyanusu'nda üç İsrail ve Amerikan gemisine karşı bir dizi uygun deniz füzesi ve insansız hava aracı kullanarak üç operasyonu başarıyla gerçekleştirdi.



Makaleler

Güncel