Filistinli ve Yemenli Direnişçiler tek yumruk

img
Filistinli ve Yemenli Direnişçiler tek yumruk YDH

Filistinli direniş grupları, devam eden İsrail saldırısına karşı Gazze Şeridi'ne destek ve ortak eylemi koordine etmek üzere Yemenli Ensarullah ile bir araya geldi.




YDH- El-Meyadin'in, Filistinli direniş grupları Hamas, Filistin İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Yemen Ensarullah Hareketi arasında önümüzdeki dönem için koordinasyon amaçlı bir toplantı yapıldığını açıkladı.

El-Meyadin'in bildirdiğine göre, Ensarullah toplantıda, Kızıldeniz'de Gazze'ye destek için direniş operasyonları düzenlemeye devam edeceğini ve Yemen'e yönelik ABD-İngiliz hava saldırılarının tutumlarında bir değişiklik yaratmayacağını vurguladı.

Ensarullah ayrıca, Filistinli Direniş gruplarıyla her düzeyde koordinasyona hazır olduğunu vurguladı.

Öte yandan Filistin Direnişi, Yemen-Filistin ilişkilerinin derinliğinin altını çizerek Ensarullah'ın oynadığı önemli rol için takdir ve şükranlarını ifade etti.

El-Meyadin, Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin görüşme sırasında Filistin halkının mücadelesinin oynadığı önemli rolü vurgulayarak, Yemen halkının ve Ensarullah'ın Filistin davasına olan bağlılığının altını çizdiğini bildirdi.

Direniş gruplarının güçlendirici rolü

El-Meyadin'e konuşan kaynaklara göre toplantıda, Direniş gruplarının kolektif rollerinin güçlendirilmesi ve ramazan ayında olası bir tırmanışa karşı hazırlıklı olmaları ele alındı.

Filistin Direnişi ayrıca, görüşmelerdeki gelişmeleri değerlendirirken diyalog ve ateşkese hazır olduğunu da ifade etti.

Görüşmede Filistin Direnişi, saldırılara son verecek ve Filistin halkının beklentilerini karşılayacak bir anlaşmaya varmaya hazır olduklarını vurguladı.

Kaynaklara göre, Direniş grupları ayrıca, İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesinin ana şart olduğunu yineleyerek, başta kuzey Gazze halkı olmak üzere yerlerinden edilen Filistinlilerin evlerine dönmesinin ve onurlu bir esir takası anlaşmasına varılmasının önemini vurguladı.



Makaleler

Güncel