Yemen direnişinin Eylat limanını vurması Siyonist rejimi şaşkınlığa uğrattı

img
Yemen direnişinin Eylat limanını vurması Siyonist rejimi şaşkınlığa uğrattı YDH

İsrail medyası, Eylat olarak anılan işgal altındaki Um er-Raşaş'taki yerleşimcilerin ordunun hava savunma sistemlerine karşı korku ve güvensizlik ifade ettiklerini aktardı.




YDH - İsrail basınında yer alan haberlere göre, hafta başında Siyonist rejimin hava savunma sistemleri tarafından engellenmeden Eylat'ı hedef alan Yemen füzesi, Kızıldeniz'den gelen türünün ilk örneği olması nedeniyle işgal rejiminde korku yarattı.

Yemen'den fırlatılan bir seyir füzesi, pazartesi günü Filistin'in güneyinde işgal altındaki Um er-Raşaş'ı vurmuştu.

İsrail televizyonu Kanal 13,  füzenin yerleşimi vurmadan önce hava savunma sistemlerini atlattığını bildirdi.

Kanalın muhabiri başarısızlığın altını çizerek, gözetleme sistemlerinin füzeyi tespit edemediğini ve yerleşimcileri yaklaşan saldırı konusunda uyaramadığını vurguladı.

Yediot Ahronot gazetesi ise saldırının yerleşimciler arasında paniğe neden olduğunu yazdı ve bir yerleşimcinin 'uyarı yapılmaması nedeniyle sürekli korku içinde yaşadıklarını, füzenin ne zaman başlarına düşeceğini bilmediklerini' söylediğini aktardı.

Bir başka bölge sakini ise askerler ve yetkililer tarafından durumla ilgili olarak habersiz bırakıldıklarından şikâyet ederek, bunun turizme zarar vermemek için kasıtlı olup olmadığını sorguladı ve "Şu anda Eylat'ta hiç turist yok," diye ekledi.

Gazete, bazılarının olayın ardından 'hava savunma sistemlerine olan güvenlerini kaybettiklerini' ifade ettiklerini de ekledi.

Ayrıca füzenin kat ettiği mesafenin büyüklüğüne dikkat çeken gazete, Yemenlilerin cephaneliklerinde bu işlevi yerine getirebilecek, aralarında 1000 kilometreden fazla menzili geçebilen Burkan 3'ün de bulunduğu çeşitli füzeler bulunduğuna dikkat çekti.

Bununla birlikte Yemen direnişi, 1350 ila 1950 kilometre menzile sahip Tufan füze ailesi gibi 1450 kilometre menzile sahip füzelere de sahip.

Kanal 13 muhabirine göre, Yemen füzesi iki saatlik bir uçuştan sonra Eylat'taki hedefini vurdu ve 'büyük bir felakete' neden olabilecek onlarca kilogram patlayıcı taşıyordu.